Jump to content

Liverpool: Klopp csütörtökön aláír, pénteken bemutatják

2015. 10. 07. 11:50

Sajtóértesülések szerint a vezetőedzői poszt várományosa, Jürgen Klopp csütörtökön érkezik a Bogdán Ádámot is foglalkoztató FC Liverpooloz. Az angol Premier League-ben szereplő klub vezetősége a hírek szerint mindenben megállapodott a német szakemberrel és az aláírást követően pénteken be is mutatják az új menedzsert.

A brit lapok szerdai híradása szerint a német tréner előrehaladott tárgyalásokat folytat a klubot irányító Fenway Sports Group elnökével, Mike Gordonnal, és azért repül Liverpoolba, hogy véglegesítsék a megállapodást.

A kispadra korábban ugyancsak esélyesnek tartott olasz Carlo Ancelotti londoni sajtótájékoztatóján közölte, egyelőre pihenni szeretne, így csak a következő szezonban vállal munkát.

A 48 éves Klopp - aki a hírek szerint hároméves szerződést kap - a vasárnap menesztett Brendan Rodgers helyét foglalhatja el a kispadon. A német szakember májusban távozott hét szezon után a Borussia Dortmundtól, amellyel két bajnoki címet nyert és 2013-ban bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A 42 éves északír Rodgers 2012-től irányította az FC Liverpoolt és tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban ugyanakkor az együttes nyolc forduló után 12 ponttal a tabella 10. helyén áll annak ellenére, hogy a nyáron 110 millió euróért érkeztek új játékosok. Az Európa Liga csoportkörében a liverpooliak eddigi két mérkőzésükön két pontot gyűjtöttek.

(Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:telegraph.co.uk)