Jump to content

Bundesliga: rekordra tör a Bayern

2015. 10. 30. 09:45

A 11. fordulót rendezik a hétvégén a német labdarúgó bajnokságban. Több érdekes kérdés is felmerül a forduló előtt, hiszen sokakat érdekel, hogy vajon a listavezető Bayern München beállítja-e az európai csúcsot a sorozatban nyert bajnoki mérkőzések tekintetében, vagy, hogy a Dárdai Pál irányította Hertha BSC  meg tudja-e állítani a sorozatban öt bajnokin győztes Borussia Mönchengladbachot.

A magyar szakember vezette berlini együttes egyelőre az előzetes várakozásokon felül teljesít, ötödik a Bundesligában, ráadásul kedden a Német Kupában is továbbjutott, 2011 után először került be a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Az előző szezonban bronzérmes Gladbach katasztrofálisan kezdte az idényt, az első öt meccsét kivétel nélkül elbukta, az ezt követő edzőváltás után azonban megtáltosodott, a Lucien Favre helyét átvevő André Schubert irányításával ötös győzelmi szériát produkált, így sereghajtóból hetedikké lépett elő.

A címvédő és százszázalékos mérleggel listavezető Bayern München ezúttal a fordulót nyitó pénteki találkozón lesz érdekelt, mégpedig a 12. Eintracht Frankfurt vendégeként. A bajorok legfőbb üldözője, a Borussia Dortmund szombaton a Werder Bremen otthonában szerepel, míg a harmadik Schalke az újoncként nyolcadik Ingolstadtot látja vendégül.

A magyar válogatott játékosokat foglalkoztató együttesek közül Szalai Ádám csapata, az utolsó előtti Hoffenheim a kilencedik Kölnhöz utazik, míg Stieber Zoltán gárdája, a tizedik Hamburg a forduló vasárnap délutáni zárómeccsén a 15. Hannovert fogadja. Szalai a kilencedik körben csereként, múlt pénteken pedig már kezdőként jutott lehetőséghez, míg Stieber a Szalaiék elleni meccsen játszott először az idényben, de csak a 85. percben állt be.

Bundesliga, 11. forduló:

péntek:

Eintracht Frankfurt-Bayern München 20.30

szombat:

1. FC Köln-1899 Hoffenheim 15.30

FC Augsburg-FSV Mainz 15.30

Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 15.30

Schalke 04-Ingolstadt 15.30

Werder Bremen-Borussia Dortmund 15.30

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 18.30

vasárnap:

VfB Stuttgart-Darmstadt 15.30

Hamburger SV-Hannover 96 17.30

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó: