Jump to content

Szombat esti spanyol körkép

2015. 10. 31. 23:04

A spanyol bajnokság nagycsapatai közül az Atletico már pénteken pályára lépett La Corunában, és 1-1-es döntetlent ért el. Szombaton a Realon, a Valencián, a Villarealon és a Barcelonán volt a sor, hogy gyarapítsák pontjaik számát.

A sort a Real kezdte hazai pályán a Las Palmas ellen, és már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. Egy borzalmas kirúgás után visszatámadt a Real, Casemiro kiugratta Iscót, aki átvette a labdát, majd higgadtan a jobb alsóba emelt a 4. percben. 10 perccel később a csapatkapitány, Marcelo rajzolta Cristiano Ronaldo fejére a labdát, a portugál tökéletes csukafejessel duplázta meg csapata előnyét. Rafa Benítez a haját tépte volna, ha lenne neki a 38. percben, amikor Varane és Marcelo is lemaradt Hernánról, a spanyol középpályás egy fejessel – és a léc segítségével – csökkentette a hátrányt. A semmiből érkező gól azonnal felébresztette a Realt, a Benzema helyén játszó Jesé cselezgetett, majd kanyarintotta a labdát a hosszú, alsó sarokba.

Egyaránt 18.15-kor kezdett a Valencia, és a Villareal. A Denevérek a Levantét látták vendégül, de az első félidőben a nagy mezőnyfölény ellenére hatástalanok voltak a vendégek védelmével szemben. A második félidő 62. percében Ruben szabálytalansága miatt tizenegyest kapott a Valencia, amit Pablo Alcacer értékesített, ezt követően pedig megtört a vendégcsapat: a 72. percben Feghouli váltotta gólra Alcacer passzát, majd a 80. percben Bakkali állította be a 3-0-ás végeredményt.

A forduló rangadóján a Villareal a Sevillát fogadta; az első félidő hazai mezőnyfölénye a 25. percben érett góllá, amikor a jobbhátvéd Mario egy lecsorgó labdát lőtt a hálóba, a 61. percben pedig Denis Suarez passzát Bakambu értékesítette. A Sevilla elkezdett focizni, de későn tette: hiába szépített fejessel Llorente Konoplyanka beadását követően a 76. percben, a hátralévő időt kihúzta a Sárga Tengeralattjáró.

A Barcelona madridi vendégjátékát számos jubileum kísérte: a Getafe ellen a csapatkapitányi karszalagot viselő Sergio Busquets 300. alkalommal lépett pályára kezdőként a Barcában, míg Daniel Alves a 400. spanyol bajnoki meccsét játszotta, ebből a 225.-et gránátvörös-kék színekben. A 37. percben gyönyörű támadás végén került előnybe a Barca: Neymar húzott el a baloldalon, jobb külsővel, félmagasan Sergi Robertóhoz továbbított, aki szintén jobb külsővel pörgette le a labdát Luis Suáreznek, az uruguayi csatár pedig közelről, higgadtan a rövid alsóba passzolt. Az 58. percben szögletet rúgott a Getafe, de Claudio Bravo lehúzta a labdát, majd kidobta azt Sergi Robertónak, a spanyol középpályás a hazai csapat térfelének közepéről Neymar elé ívelt, aki tíz méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt . A katalánok legutóbbi tizennégy bajnoki góljából hetet a brazil, hetet az uruguayi klasszis szerzett. A hajrában változás nem történ: Jordi Alba még elhibázott egy ziccert, Iniesta pedig visszatért, újabb gól azonban már nem született.

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/valencia.com/fourfourtwo.com)