Jump to content

Real Madrid: Benitez és a csapat is bukhat

2015. 12. 03. 13:11

Gyülekeznek a viharfelhúk Rafa Benitez, a Real Madrid szakvezetőjének a feje fölött. A madridi csapatot ugyanis kizárhatják a Király Kupából, mert Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott a fővárosi együttes szerdai mérkőzésén a Cadiz ellen. Nem elég tehát, hogy az utóbbi időben a vezetőségnek és a szurkolóknak az eredmények és a játék terén is van némi hiányérzete a csapattal szemben, most még egy adminisztratív baki is gondot okozhat a sokat támadott Beniteznek.

A 24 esztendős orosz szélső azért nem léphetett volna pályára a 3-1-re megnyert találkozón, mert az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le. Cserisev ennek ellenére játszott, sőt, az első gólt is ő szerezte.

"Ez egy bonyolult helyzet, a klubnál senki nem tudott az eltiltásról" - nyilatkozta Emilio Butragueno, a királyi gárda sportigazgatója. - "A szövetség nem tájékoztatta erről a klubot, s a Villarrealtól sem kaptunk információt, Cserisev pedig nem tudott a büntetésről."

A szélső a klub honlapjának szintén azt nyilatkozta, hogy nem tudott az eltiltásról, s Rafa Benítez vezetőedző is a Real ártatlanságát hangoztatta. "Természetesen nem tudtunk semmiről. Amint tudomást szereztünk róla, azonnal lecseréltük őt" - mondta Benitez a klub honlapjának.

A Real Madrid és a Cadiz párharcának visszavágóját december 16-án játsszák Madridban.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bftdaily.com)