Jump to content

Bundesliga: a rangadók hétvégéje következik

2015. 12. 04. 11:24

Az élcsoport tagjai egymással játszanak majd a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 15. fordulójában: az éllovas Bayern München a negyedik Borussia Mönchengladbachhoz, a második helyen álló Borussia Dortmund pedig a harmadik Wolfsburghoz látogat.

A címvédő münchenieket ugyan csak három hely választja el a mönchengladbachiaktól, a különbség a két csapat között azonban igencsak jelentős, 17 pont. A bajorok veretlenül állnak a tabella élén úgy, hogy eddig mindössze egy döntetlenjük van, s idegenben is 5 győzelem/1 döntetlen/0 vereség a mérlegük, így a rivális hiába mutat az idénykezdethez képest jó formát, a meccs favoritja egyértelműen a Bayern.

A Wolfsburg-Dortmund mérkőzés már jóval több izgalmat tartogat. Az elmúlt hetekben mindkét együttesnek becsúszott egy-egy nem várt vereség (a hazaiak Mainzban, a BVB pedig Hamburgban kapott ki), ezzel együtt mindkét gárda megbízhatóan szállítja a győzelmeket. Ráadásul a Wolfsburg ebben a szezonban még veretlen hazai pályán, hat siker mellett mindössze egyszer játszott döntetlent.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC a múlt heti, müncheni vereséget követően ezúttal a tabellán egy hellyel mögötte álló, hatodik Bayer Leverkusent fogadja. Amennyiben a berlinieknek sikerül otthon tartaniuk a három pontot, továbbra is a dobogó közelében maradhatnak.

Szalai Ádám csapata, a sereghajtó Hoffenheim az újonc Ingolstadt vendége lesz a hétvégén, míg a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV a Mainzot fogadja.

Bundesliga, 15. forduló:

péntek:

FC Schalke 04-Hannover 96 20.30

szombat:

Bor. Mönchengladbach-Bayern München 15.30

Hamburger SV-FSV Mainz 05 15.30

1. FC Köln-FC Augsburg 15.30

Hertha BSC-Bayer Leverkusen 15.30

FC Ingolstadt 04-1899 Hoffenheim 15.30

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 18.30

vasárnap:

VfB Stuttgart-Werder Bremen 15.30

Eintracht Frankfurt-Darmstadt 98 17.30

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:gibmich.diekirsche.de)