Jump to content

Bayern: sérüléshullám miatt sok a hiányzó

2015. 12. 05. 13:48

Arjen Robben, Douglas Costa és David Alaba sérülés miatt idén már nem léphet pályára a Bayern Münchenben.

Josep Guardiola vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a brazil Costa comb-, a holland Robben vádli-, illetve az osztrák Alaba bokasérülése súlyosabbnak bizonyult a korábban feltételezettnél, ezért a téli szünet előtt már egyikük sem játszhat. "Reményeim szerint az újév elején ismét velünk edzhetnek. Az a lényeg, hogy mindannyian százszázalékos állapotban legyenek a téli szünet után" - mondta Guardiola.

Douglas Costa kiválóan helyettesítette a március óta hiányzó Franck Ribéryt. Az edző szerint a brazil játékos az év utolsó mérkőzésén, Hannoverben akár pályára is léphetne, de nem akarnak felesleges kockázatot vállalni. Ami a súlyos bokasérülés után lévő francia Ribéryt illeti, Guardiola biztos abban, hogy decemberben, valamelyik tétmeccsen ismét pályára léphet. Juan Bernat, Thiago Alcantara és Mario Götze már régóta sérült, de előbbi kettő a jövő héten minden bizonnyal újra edzésbe állhat.

A Bayernnek három bajnoki találkozója, egy kupamérkőzése és egy Bajnokok Ligája-meccse lesz még az idei naptári évben. A bajnoki címvédő müncheniek nyolc ponttal vezetik a Bundesliga tabelláját, BL-csoportjukból pedig az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már továbbjutottak.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sportmole.com)