Jump to content

PL: Bukott a City, a Leicester megint az élen

2015. 12. 05. 18:48

A Premier League 15. fordulójának szombati játéknapja teljesen átalakította a tabella első 4 helyét, hiszen a Leicester City ismét az élre tört, míg az Arsenal megelőzte a két manchesteri klubbot. Rövidesen az is kiderül, hogy a Chelsea-nek sikerül-e faragnia a hátrányából, vagy sem.

Jamie Vardy elképesztő sorozata a mai napon megtört, ám csapata, a Leicester City ismét győzelmet ünnepelhetett, ezúttal a Swansea otthonában. Ez azt jelenti, hogy a szezon csikócsapatának becézett gárda újfent a Premier League élén trónol, két ponttal a második helyezett Arsenal előtt. A mérkőzés során a vendégek domináltak leginkább, bár helyzetek mindkét oldalon adódtak bőségesen - a semleges szurkolók (és főleg a Leicester-fanok) elégedettek lehettek a hármas sípszót követően. Gólszerzők: Mahrez R. (5, 22, 67).

A fordulót a Stoke City - Manchester City összecsapás nyitotta, ahol mindenki a házigazda bukására számított, ám a papírformát ismét sikerült meghazudtolni. Arnautovic és Shaqiri vezényletével a Stoke már a 15. percben 2 gólos előnyre tett szert, viszont ahelyett, hogy a manchesteri kékek felszívták volna magukat, nem tudtak semmi érdemlegeset felmutatni. Mindkét csapat játékára a taktikusság volt jellemző, de inkább a hazaiak diktálták a játék iramát. Gólszerzők: Arnautovic M. (7, 15).

A Manchester United megint csak egy döntetlent ért el, ez alkalommal a West Ham-nek sikerült pontot rabolnia az Old Trafford-ból. A Vörös Ördögök hiába nyomultak, hiába volt 21 kapura lövésük, abból csupán 1 talált kaput, viszont az sem jutott át a hálóőrön. Egy-két jelenettől eltekintve unalmas összecsapásnak lehettünk szemtanúi.

Az Arsenal-nak sikerült bezsebelnie a három pontot, és újabb sérültekkel sem lettek gazdagabbak, ami jelen helyzetükben igenis említésre méltó. Az Emirates Stadion gyepére ezúttal a kieső zóna körül tanyázó Sunderland látogatott el. A mérkőzés folyamán szinte végig a hazaiak domináltak - labdabirtoklásilag és kapura lövésileg is -, viszont a 3-1-es eredmény ellenére igen nyögvenyelős összecsapásról beszélhetünk. Az Ágyúsok majdnem megidézték az elmúlt két fordulóban nyújtott teljesítményüket, hiszen a félidő vége előtt sikerült kiegyenlítenie a Sunderlan-nek, méghozzá Olivier Giroud öngóljával, aki később az ellenfél kapujába is betalált. Összességében kijelenthetjük, hogy az Arsenal újfent stílusosan játszott, és nagyon megizzadtak a három pontjukért; ezzel felkúsztak a tabella második helyére, a két manchesteri klubbot megelőzve. Gólszerzők: Campbell J. (33), Giroud O. (63), Ramsey A. (90+3) | Giroud O. (öngól) (45).

A 15. forduló eddigi eredményei:

Stoke City 2-0 Manchester City
Arsenal 3-1 Sunderland
Manchester United 0-0 West Ham
Southampton 1-1 Aston Villa
Swansea 0-3 Leicester City
Watford 2-0 Norwich
West Brom 1-1 Tottenham

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: BBC.co.uk)