Jump to content

Bajnok lehet a PL meglepetéscsapata

2015. 12. 08. 13:31

Az angol Premier League idei meglepetéscsapata egyértelműen a Leicester City. Claudio Ranieri együttese jelenleg vezeti a bajnokságot, olyan csapatok, mint a Manchester City, az Arsenal, a Tottenham, vagy a gyengélkedő Chelsea és a rekordbajnok Manchester United előtt. Éppen utóbbi csapat egykori legendás menedzsere mondta azt a minap, hogy őt még az sem lepné meg, ha az idény végéig kitartana a leicesteri lendület.

A Manchester United jelenlegi vezetőedzője, a holland Louis van Gaal november végén azt mondta, hogy lehetségesnek tartja a Leicester bajnoki címét, mivel „a Premier League-ben a csapatok minősége – az, hogy minden klubnak van pénze játékosok vásárlására, és élnek is ezzel – azt eredményezi, hogy nincsenek nagy különbségek.”

A Daily Telegraph-nak nyilatkozó Sir Alex Ferguson szerint a jelenlegi listavezető akkor zárhat az élen tavasszal, ha úgy játszik a továbbiakban is, ahogyan eddig, másrészt a klub tulajdonosai januárban lehetővé teszik a vezetőedző számára a játékoskeret további megerősítését.

„Mit mondhat Claudio Ranieri a tulajdonosoknak? A helyében én erősítéseket szorgalmaznék januárban, mert nagy lehetőség előtt állnak” – szögezte le a Manchester United korábbi, legendás trénere, aki nagyon jónak, ugyanakkor szűknek tartja a Leicester keretét.

„Fantasztikusan lendületes, gyors, energikus csapatról van szó, a kérdés csak az, hogy meddig tart ez? Vajon az egész szezont bírni fogják erővel?” – tette fel a költői kérdést Ferguson.

A nagy meglepetésre listavezető Leicesterre most nehéz sorozat vár, hiszen 2015-ben még a Chelsea, az Everton, a Liverpool és a Manchester City ellen kell pályára lépnie a bajnokságban, és Ranierinek a játékosállomány adottságai miatt nincs túl sok változtatási lehetősége.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)