Jump to content

BL: továbbjutott a Chelsea, az Arsenal és a Roma

2015. 12. 10. 09:04

A Chelsea hazai pályán két góllal legyőzte a Portót a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe. A kvartett másik meccsén a Dinamo Kijev nyert a Makkabi Tel-Aviv ellen, így az ukránok is továbbmentek az egyenes kieséses szakaszba.

Az F csoportban az Arsenal jobb egymás elleni eredményének köszönhetően jutott tovább, mivel Olivier Giroud mesterhármasával 3-0-ra győzött az Olimpiakosz Pireusz vendégeként. A görög együttes csoportharmadikként az Európa Ligába került. A H csoportban a Gent a már biztosan csoportelső Zenit legyőzésével megszerezte a nyolcaddöntőt érő második pozíciót, míg a Valencia, amely hazai pályán maradt alul a Lyonnal szemben, a második számú európai kupasorozatba került. Az E jelű kvartettben a BATE Boriszov elleni gól nélküli döntetlen továbbjutást ért az AS Romának, ugyanis a Bayer Leverkusen szintén megosztozott a pontokon a Barcelonával, s az egymás elleni eredmények az olasz csapatnak kedvezett.

A BL nyolcaddöntősei:

Real Madrid (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), VfL Wolfsburg (német), PSV Eindhoven (holland), Atlético Madrid (spanyol), Benfica (portugál), Juventus (olasz), Manchester City (angol), FC Barcelona (címvédő, spanyol), AS Roma (olasz), Bayern München (német), Arsenal (angol), Chelsea (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Zenit (orosz), Gent (belga)

Az Európa Liga legjobb 32 csapata közé jutott:

Sahtar Donyeck (ukrán), Manchester United (angol), Galatasaray (török), Sevilla (címvédő, spanyol), Bayer Leverkusen (német), Olimpiakosz Pireusz (görög), FC Porto (portugál), FC Valencia (spanyol)

Mindkét sorozat sorsolását hétfőn tartják Nyonban.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:uefa.com)