Jump to content

PL: a meglepetéscsapat újabb nagy erőpróba előtt

2015. 12. 11. 11:10

A nagy meglepetésre listavezető Leicester City és az ugyanennyire váratlanul gyengén szereplő, címvédő Chelsea hétfői mérkőzése zárja majd az angol labdarúgó Premier League hétvégi, 16. fordulóját. Az összecsapás igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen Ranieri korábban a londoniakat is irányította és éppen José Mourinho váltotta őt a kispadon.

Claudio Ranieri együttese, amely eddig mindössze egyszer kapott ki a szezonban és nyolc meccs óta veretlen, kétpontos előnnyel vezeti a tabellát. A csapat az előző idényben összesen 140 napot töltött sereghajtóként, s akkor kevesen gondolták, hogy néhány hónap múlva esélyesként várja majd a bajnok Chelsea elleni összecsapást. Tavaly ilyenkor, 15 kör után a londoni Kékek álltak az élen 36 ponttal, míg a Leicesternek mindössze tíz pontja volt - jelenleg utóbbi gárda 32, előbbi pedig 15 ponttal rendelkezik.

A Chelsea ugyan szerdán bejutott a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban azonban csak botladozik: utóbbi hat találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni, s a formák alapján még a pontszerzése is meglepetésnek számítana a hétfői mérkőzésen.

A BL-ben ugyancsak nyolcaddöntős, második helyen álló Arsenalra és harmadik Manchester Cityre könnyűnek tűnő feladat vár a hétvégi fordulóban, előbbi a sereghajtó Aston Villa vendége lesz, utóbbi pedig a Garry Monk szerdai menesztése óta vezetőedző nélküli Swansea Cityt fogadja. A BL-csoportjában csak harmadikként zárt, s ezzel immár Európa Liga-résztvevő Manchester United az újonc Bournemouth-hoz látogat.

A Premier League egyetlen magyarja, Bogdán Ádám és csapata, az FC Liverpool vasárnap a West Bromwich Albionnal csap össze. A magyar kapus bajnoki mérkőzésen egyelőre még nem mutatkozhatott be új klubjában.

Premier League, 16. forduló:

szombat:

Norwich City-Everton 13.45

Crystal Palace-Southampton 16.00

Manchester City-Swansea City 16.00

Sunderland-Watford 16.00

West Ham United-Stoke City 16.00

Bournemouth-Manchester United 18.30

vasárnap:

Aston Villa-Arsenal 14.30

FC Liverpool-West Bromwich Albion 17.00

Tottenham Hotspur-Newcastle United 17.00

hétfő:

Leicester City-Chelsea 21.00

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:en.beinsports.com)