Jump to content

Serie A: Tovább zárkózhat a Juve

2015. 12. 11. 10:45

A címvédő Juventus a Fiorentinát fogadja az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján. A rangadón kívül azért még rendeznek érdekes összecsapásokat, így hétfőn például a Lazio-Sampdoria összecsapást, amely korábban igazán rangos derbinek számított, amikor még mindkét csapat a bajnoki címért küzdött.

A torinóiak rosszul kezdték az idényt, azonban az elmúlt hetekben Massimiliano Allegri összerakta a csapatot, amely legutóbbi kilenc találkozójából hetet megnyert. Amennyiben a Zebrák legyőzik a korábban a Videotont is irányító tréner, Paulo Sousa együttesét, akkor két pontra megközelítik a jelenleg második lila-fehér alakulatot és csatlakoznak a közvetlen élvonalhoz.

A hétközi európai kupafordulóban a Napoli és az AS Roma is továbbjutást ünnepelhetett, ugyanakkor amíg a nápolyiak a Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszava kiütésével mentek tovább az Európa Ligából, addig a fővárosiak csak "soványka" döntetlent játszottak a Bajnokok Ligájában hazai pályán a BATE Boriszovval. A Roma ráadásul legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, s esetleges nápolyi vereségével tovább csúszhat vissza a tabellán.

A listavezető Internazionale ezúttal az Udinese otthonába látogat, míg az AC Milan a Veronát fogadja majd.

Serie A, 16. forduló:

szombat:

Genoa-Bologna 15.00

Palermo-Frosinone 18.00

Sassuolo-Torino 18.00

Udinese-Internazionale 20.45

vasárnap:

AC Milan-Verona 15.00

Chievo-Atalanta 15.00

Empoli-Carpi 15.00

Napoli-AS Roma 18.00

Juventus-Fiorentina 20.45

hétfő:

Lazio-Sampdoria 20.45

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó: Twitter)