Jump to content

Nincs megállás a PL-ben

2015. 12. 27. 15:51

Szombaton játszották az előzőt, de hétfőtől már jön az újabb forduló az angol labdarúgó-bajnokságban, amely a félidejéhez érkezik a most következő, 19. körrel. Több érdekes mérkőzés is található a kínálatban, de a legnagyobb várakozás ezúttal a Manchester United és a Chelsea összecsapását előzi meg, s nem éppen a két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt.

 

A házigazda MU sorozatban elszenvedett három vereségével a hatodik helyre csúszott vissza, míg a címvédő Chelsea jelenleg csupán a 15., miután a szezon első felében mélyen a várakozások alatt teljesített, s ez a vezetőedző, José Mourinho múlt heti menesztését is maga után vonta.

Jelenleg mindkét csapat kispadján holland tréner ül, de amíg a brit média szerint Louis van Gaalnak ez lehet az utolsó meccse a Manchester United kispadján, addig kollégája, Guus Hiddink másodszor irányítja majd a Kékeket, miután első mérkőzésén, a Watford ellen 2-2-t játszott a gárdával.

A másik találkozó, amely kiemelkedik a programból, az éllovas Leicester City és a harmadik Manchester City összecsapása, amelyre kedden este kerül sor. Az óriási meglepetésre listavezető Leicester ugyan szombaton kikapott az FC Liverpool otthonában, de ezt megelőzően tíz meccsen át nem talált legyőzőre. A Manchester City ennél jóval hullámzóbb formát mutat: az előző bő egy hónapot tekintve három-három győzelem és vereség a mérlege, ráadásul vendégként nagyon gyengén teljesít, legutóbb még az ötödik fordulóban tudott nyerni.

A Leicester Cityt kétpontos hátránnyal követő, második Arsenal nagy meglepetésre 4-0-ra kikapott szombaton Southamptonban, de most hazai pályán, az újonc Bournemouth ellen javíthat. Bogdán Ádám csapata, az FC Liverpool az utolsó előtti Sunderland vendége lesz a 19. fordulóban.

Premier League, 19. forduló:

hétfő:

Crystal Palace-Swansea City 16.00

Everton-Stoke City 16.00

Norwich City-Aston Villa 16.00

Watford-Tottenham Hotspur 16.00

West Bromwich Albion-Newcastle United 16.00

Arsenal-Bournemouth 18.30

Manchester United-Chelsea 18.30

West Ham United-Southampton 18.30

kedd:

Leicester City-Manchester City 20.45

szerda:

Sunderland-FC Liverpool 20.45

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bleacherreport.com)