Jump to content

Arsenal: "Mesut nem edz sokat"

2016. 01. 02. 12:55

Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere érdekes dolgot árult el csapata német klasszisáról, Mesut Özilről.

"Mesut nem edz sokat. Egy hét szabadságot adtam neki a karácsonyi ünnepek alatt. Pihentetjük a mérkőzések között, ezzel tesszük neki a legjobbat. Különböző típusú játékosok vannak, és sokszor a legtechnikásabb játékosok azok, akik a lehető legkevesebb energiabefektetéssel is tudnak játszani. Nem erőlködnek, nem kell nekik 100%-os erőnlét ahhoz, hogy a maximumot hozzák. Vannak játékosok, akiknek minden könnyebb a labdával, mint labda nélkül."

Özil első arsenalos évében a legkomolyabb kritikákat azért kapta, hogy képtelen felvenni a Premier League óriási tempóját. Sokszor "állva hagyta" az angol foci, ami miatt nem tudta elégszer kamatoztatni zseniális térlátását, és nem tudott igazán csapata hasznára válni. Azonban ma már egy másik Özilt látunk, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az ebben a szezonban kiosztott 16 gólpasszával igen erőteljesen fenyegeti Thierry Henry passz-klubrekordját a 2002/2003-as szezonból.Idén abszolút kulcsember, és már nem csak a kiscsapatok, hanem a legnagyobb riválisok ellen is tudja hozni a világklasszis szintet.

Azonban ahogy azt Jamie Carragher, a Liverpool egykori hátvédje mondta: "Özil világklasszis. Zseniálisan lát a pályán, önzetlen, és ma már vezér is tud lenni ebben az Arsenalban. Szép dolog lenne, ha megdöntené korábbi játékosok rekordjait, azonban ahhoz, hogy egy lapon említsék velük, muszáj lesz kupákat nyernie az Arsenallal."

(Forrás: sportrajongo.hu/BleacherReport; fotó: sportrajongo.hu/insidespanishfootball.com/dailymail.co.uk)