Jump to content

Milánói derbi a Serie A-ban

2016. 01. 30. 09:17

Az olasz futball egyik legnagyobb múltú rangadóját rendezik meg a Serie A 22. fordulójában, ám hiába a presztízs, a vasárnapi AC Milan-Internazionale derbi előtt a legnagyobb kérdés, hogy születik-e gól az egyaránt halvány támadójátékot produkáló együttesek meccsén. Balogh Norbert csapata, a Palermo a Carpi vendége lesz.

Amíg a listavezető Napoli 45, a második Juventus pedig 38 gólt szerzett eddig, a hatodik Milan 29, a negyedik Inter pedig mindössze 26 gólra volt képes 21 forduló alatt. Az utóbbi időszakban így nem véletlenül mindkét vezetőedző, Sinisa Mihajlovic és Roberto Mancini is arról panaszkodott, hogy csatáraik rendkívül rossz formában játszanak.

Márpedig gólra nagy szüksége lenne mindkét csapatnak vasárnap is, mert csak a győzelem lehet elfogadható eredmény számukra. Az Inter a nápolyiaktól hat, a Juvétól pedig négy ponttal van lemaradva, egy vereséggel viszont nagyon messzire kerülhetne az élbolytól, s szinte minden esélyét elveszítené a bajnoki címre. A Milannál a bajnoki elsőség fel sem merülhet, ám a Bajnokok Ligája-indulásról minden bizonnyal még nem mondtak le a klubnál, márpedig a harmadik Fiorentina - és az Inter - nyolc pontra van az együttestől, mely számára az újabb pontvesztés végképp kilátástalanná tenné a dobogós harcot.
Vasárnap este a 186. Derby della Madonninát játsszák a bajnokságban. Eddig 55 döntetlen mellett 69 Inter- és 61 Milan-siker született.

A sorozatban öt sikernél járó Napoli a nyolcadik Empolit fogadja, míg a 11 bajnoki meccse hibátlan Juventus a tizedik Chievóhoz látogat. A Fiorentina a 16. Genoa vendégeként lép pályára a 22. fordulóban.

A Balogh Norbertet foglalkoztató, 14. Palermo a forduló szombati nyitómeccsét játssza majd a 18. helyen álló újonc - négy meccse veretlen - Carpi pályáján. A palermóiaknál két hete csereként már bajnokin is bemutatkozott a magyar csatár, aki azonban a múlt héten, az Udinese 4-1-es legyőzése alkalmával nem jutott szóhoz. A volt debreceni játékos mindenesetre jó hangulatban készülhet a találkozóra, miután csütörtökön klubja dedikálást szervezett neki - és egy másik új szerzeménynek -, melyre szép számmal látogattak el a drukkerek.

Serie A, 22. forduló:
szombat:
Carpi-Palermo 15.00
Atalanta-Sassuolo 18.00
AS Roma-Frosinone 20.45
vasárnap:
Chievo-Juventus 12.30
Bologna-Sampdoria 15.00
Genoa-Fiorentina 15.00
Napoli-Empoli 15.00
Torino-Verona 15.00
Udinese-Lazio 15.00
AC Milan-Internazionale 20.45

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:flickr.com))