Jump to content

Németh elhagyja az MLS-t

2016. 01. 30. 12:46

Németh Krisztián, a magyar válogatott huszonhét éves csatára a Sporting Kansas City csapatától igazol az al-Garafa együtteséhez. Ezt az amerikai klub jelentette be honlapján. A két klub megállapodott egymással, már csak az ilyenkor kötelező orvosi választja el a 27 éves Némethet az aláírástól.

A lehető legjobbakat kívánjuk Krisztiánnak, és köszönjük mindazt, amit a klubunkért tett. Tehetséges játékos, aki rengeteget fejlődött az elmúlt évben, segítségével megnyertük a US Open-kupát" - idézi a kansasi klub honlapja Vermes Péter menedzsert.

A honlap kiemelei, hogy miután 2014-ben egyetlen magyar válogatott mérkőzésen sem játszott, Németh 2015-ben nyolcszor lépett pályára Magyarország nemzeti csapatában, két gólt szerzett, és tagja volt az Európa-bajnoki szereplést kiharcoló csapatnak. A szurkolók szavazatai alapján Németh lőtte a szezon gólját a Portland ellen, ez korábban még egyetlen Kansas-játékosnak sem sikerült.

Az al-Garafa SC hétszeres katari bajnok, jelenleg a tizennégy csapatos bajnokság nyolcadik helyén áll. Németh árának (3 millió dollárról szólnak a hírek) kétharmadát a klub, egyharmadát a liga kapja meg.

Hogy miért döntött éppen Katar mellett Németh Krisztián, azt egyelőre nem tudni, de két dolog biztos: Katarban nem sajnálják a pénzt a labdarúgóktól, és a Közel-Keletről rövidebb ideig tart Magyarországra utazni, mint az Egyesült Államokból.

(sportrajongo.hu;mti/Fotó:thesun.com)

(Forrás: telesport.hu, sportrajongo,hu;kép:mti)