Jump to content

Újabb szupersztár szerződését szivárogtatták ki

2016. 02. 10. 09:37

A Football Leaks nevű oldal munkatársai újabb szupersztár szerződését hozták nyilvánosságra. Korábban Lionel Messi vagy mondjuk Carlos Tévez kontraktusának részleteit szivárogtatták ki, ezúttal pedig Toni Kroos esett a magát oknyomozó és tényfeltáró oldalnak nevező honlap áldozatának. 

Feltűnően magas, a szupersztárok esetében szokásos kivásárlási összeg szerepel Toni Kroos szerződésében: a Football Leaks nevű portugál portál által nyilvánosságra hozott dokumentum egyik záradéka szerint háromszázmillió eurót kell befizetni a Real Madrid kasszájába, ha a német középpályás a királyi gárda akarata ellenére távozni akar a klubtól.

Az összeg azért érdekes, mert ekkora kivásárlási árat csak a szupersztárok esetében szoktak meghatározni Spanyolországban. Cristiano Ronaldo esetében például ez a summa egymilliárd euró.

További érdekesség a 2014-ben a Real Madridhoz igazolt világbajnok szerződésében, hogy hivatalosan havi hatezer euró a fizetése, ehhez jönnek a prémiumok: az első évben 11 320 755 euró, 2020-ig pedig évente 10 909 091. A pénzt két részletben, január 10-én és július 10-én utalja a klub.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:dailystar.com))