Jump to content

MU: Jön Mourinho! - sajtóhír

2016. 02. 11. 13:02

A telesport.hu brit sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy José Mourinho a nyártól átveszi a Manchester United irányítását. A portugál szakember - akit pár hónapja a Chelsea menesztett a gyenge eredmények miatt - a hírek szerint több játékosra nem tart igényt, szeretne az Atlético Madridtól egy szakembert hozni segítségül, valamint szabad kezet akar kapni az igazolások terén. Mourinho követeléseit egyelőre nem tudni, hogy teljesíti-e a klub, amely természetesen nem erősítette meg a portugál érkezését.

A szezon végén távozik a klubtól Louis van Gaal, akinek helyére a korábbi Chelsea-tréner portugál José Mourinhót szerződteti Ed Woodward, a Vörös Ördögök ügyvezető alelnöke. A felek a portugál tréner szerződésének minden pontjában megegyeztek, már csak az aláírás várat magára. De mivel csábították az Old Traffordra Mournihót a manchesteriek?

A portugál szakember hároméves szerződésben egyezett meg Woodwarddal, és évi 15 millió fontot fog keresni. A tréner az olasz Andrea Berta szemében a spanyol Atéltico Mardrid sportigazgatóját is a klubhoz vinné, aki nem mellesleg nagyon jó barátja Mourinho ügynökének, Jorge Mendesnek. Habár az MU-nál jelezték a portugálnak, nem tervezik a csapathoz hozni Bertát, Mourinho teljes szabadkezet kért a csapat átalakításához, amihez számára nélkülözhetetlen Andre Berta személye.

A portugál már a kívánságlistáját is letette a United-vezetők asztalára, emellett megüzente, sem Juan Matára, sem Fellainire nem tart igényt a klubnál. Helyettük konkrét neveket adott le, köztük a Sevillában futballozó Ever Benegáét, akinek a szezon végén lejár a szerződése és ingyen távozhat a spanyol klubtól. A középpályásnak évi 3,5 millió fontos fizetést kínálnak.

 

 

(Forrás: (Forrás:telesport.hu))