Jump to content

Nehéz ellenfelek várnak a Messiékre és Ronaldóékra

2016. 02. 12. 15:04

Az éllovas trió tagjai közül a Barcelona és a Real Madrid a bő élcsoporthoz tartozó ellenféllel, míg az Atlético Madrid a tabella második felében álló csapattal találkozik a spanyol labdarúgó-bajnokság péntektől vasárnapig tartó 24. fordulójában.

A listavezető Barcelona, amely úgy is három ponttal előzi meg a második helyezett Atléticót, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, vasárnap este a hetedik helyezett Celta Vigót fogadja. A katalán csapat 29 tétmérkőzés óta veretlen, ezzel megdöntötte a Josep Guardiola által irányított együttes 2010/11-es idényben felállított klubcsúcsát, s nagy meglepetés lenne, ha jó sorozata éppen most szakadna meg.

A Barcelona szerdán a Király Kupában bejutott a döntőbe azzal, hogy az egy héttel korábbi 7-0-s sikerét követően a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott a Valenciával. Amennyiben a bajnoki címvédő a várakozásnak megfelelően begyűjti a három pontot a hétvégén, szerdán még tovább növelheti előnyét, mert akkor pótolja a Sporting Gijónnal szembeni találkozóját, amelyet decemberben - amikor a klubvilágbajnokságon szerepelt - elhalasztottak.

Ugyancsak vasárnap lép pályára az Atlético Madrid, mégpedig Megyeri Balázs csapata, a 12. helyezett Getafe vendégeként, míg az egy ponttal mögötte álló Real Madrid szombaton a tabellán hatodik Athletic Bilbaót fogadja. Ahhoz, hogy a Barcelonával tartani tudja a lépést, mindkét csapatnak szüksége lenne - ezúttal is - a győzelemre.

Primera División, 24. forduló:

péntek:

Sporting Gijón-Rayo Vallecano 20.30

szombat:

Real Madrid-Athletic Bilbao 16.00

Villarreal-Málaga 18.15

Valencia-Espanyol 20.30

Deportivo La Coruna-Real Betis 22.05

vasárnap:

Real Sociedad-Granada 12.00

Sevilla-Las Palmas 16.00

Eibar-Levante 18.15

Getafe-Atlético Madrid 18.15

Barcelona-Celta Vigo 20.30

(Forrás:mti.hu/Fotó:hurryjet.com)