Jump to content

Újra támad a Football Leaks

2016. 02. 16. 15:46

Megint hallatott magáról a Football Leaks nevű, magát oknyomozónak tartó portál. A honlap készítői korábban már nyilvánosságra hozták több sztárjátékos szerződését, a legfrissebb "munkájuk" gyümölcse pedig Xabi Alonso és James Rodriguez kontraktusának nyilvánosságra hozatala volt.

A Bayern München 2014 nyarán első hallásra meglepően kis összegért, csupán kilencmillió euróért szerezte meg a Real Madridtól az akkor 32 éves világ– és kétszeres Európa-bajnok spanyol középpályást, Xabi Alonsót. Ez az összeg több részből tevődik össze: a bajorok két részletben 7,5 millió eurót fizettek a királyi gárdának – az első 4 millió, míg a második 3,5 millió euró volt –, valamint további 1,5 milliót abban az esetben kellett volna átutalni Münchenből Madridba, ha Alonso a szezon során legalább 30 mérkőzésen pályára lép. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy a Bayernnek kétségei voltak a korosodó labdarúgó erőnlétével kapcsolatban.

Ezeket a kételyeket azonban a védekező középpályás eloszlatta, ugyanis negyvenegy alkalommal szerepelt és négy gólt is szerzett a Guardiola vezette gárdában, mely a szezon végén német bajnoki címet nyert, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig jutott.

A szerződésben a két csapat abban is megállapodott, hogy 2017 nyarán, még a szezon kezdete előtt barátságos mérkőzést játszanak egymással Madridban.

Hétfőn derült fény James Rodriguez szerződésének részleteire is. A kolumbiai támadó középpályás 2014 nyarán, a brazíliai labdarúgó-világbajnokság gólkirályaként (hat gólt lőtt) érkezett Madridba. Ennek megfelelően a fizetése is magas volt: a blancók tízese az első madridi szezonjában évi hétmillió eurót kapott. A mostani idénytől kezdve viszont ennél is többet, 7,7 millió eurót keres majd évente. A dél-amerikai játékost 2019 nyaráig köti szerződés a Realhoz.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:101greatgoals.com))