Jump to content

Mourinho: Én nem keresek csapatot, a csapatok keresnek engem!

2016. 02. 20. 14:46

Annak ellenére, hogy legutóbbi állomáshelyéről kis túlzással páros lábbal rúgták ki, José Mourinho önbizalma cseppett sem csökkent. A portugál menedzser legutóbbi interjúja során kijelentette, ő bizony nem keres új csapatot magának, őt viszont rengetegen keresik.

Az 53 éves portugál José Mourinho a hétvégén Milánóba utazik, ahol korábbi csapatának, az Internazionale bajnoki mérkőzését tekinti meg. Persze rögtön szárnyra kaptak a hírek, miszerint Mourinho a következő idénytől átveszi az Inter irányítását, ám maga az érintett mondta az üggyel kapcsolatban, hogy a jelenlegi szakvezető, Roberto Mancini a lehető legjobb megoldás az Inter számára. 

Mourinho a hétvége során a helyszínen tekinti meg az Inter aktuális bajnoki mérkőzését, mégpedig a klub korábbi elnökével, Massimo Morattival. A jelenleg munkanélküli portugál - aki sajtóhírek szerint a következő szezontól a Manchester United csapatának edzője lesz - rengeteg kellemes emléket őriz a milánói időszakáról.

"Milánóban töltök egy napot a klub korábbi elnökével, Morattival, akinek nagyon hálás vagyok. 2010-ben hagytam el az Intert, Madridban és Londonban is keményen dolgoztam, így nem volt időm a Moratti családdal ebédelni, de pár hete megbeszéltük, hogy összehozunk egy találkozót" - nyilatkozta a portugál tréner.

Mourinho és Moratti a közös ebéd után a San Siróban tekinti meg az Inter-Sampdoria bajnoki mérkőzést, de leszögezte, nem pályázik a csapat kispadjára.

"A klub Robeto Mancinivel tervez. Támogatom Erick Thohir elnököt és Mancinit is, valamint bízom benne, hogy terveik sikeresek lesznek"- fűzte hozzá. Mourinhót saját jövőjével kapcsolatban is kérdezték, a portugál annyit árult el, hogy ugyanazzal a szenvedéllyel és ambíciókkal tér vissza, mint ami mindig is jellemezte őt.

"Melyik lesz a következő csapatom? Tényleg nem tudom. De egy dolog biztos: ugyanazzal a szenvedéllyel és ambícióval térek majd vissza, mint ami mindig is jellemző volt rám. Én nem keresek csapatot, a csapatok keresnek engem" - mondta a tőle megszokott szerénységgel az 53 éves portugál.

Ez mondjuk csak azért is érdekes nyilatkozat, mert az angol sajtó pár hete azt írta, hogy Mourinho egy igen hosszú levelet küldött a Manchester United vezetőségének, amelyben kvázi "szerelmet vallott", vagy legalábbis azt taglalta, hogy miért ő lenne a legjobb megoldás a "vörös ördögök" számára.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:telegraph.co.uk))