Jump to content

Hiddink szigorúan büntetne

2016. 02. 22. 11:15

A Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, Guus Hiddink reméli, hogy sikerül kitiltani a stadionból azokat a szurkolókat, akik a vasárnapi FA Kupa-meccsen pénzérméket dobáltak a pályára. Mint ismeretes a londoniak hétvégi FA-kupa mérkőzésén a hazai szurkolók közül néhányan megfeledkeztek önmagukról és pénzérmével dobálták meg az ellenfél egyik játékosát. 

A bajnoki címvédő Chelsea vasárnap 5-1-re megnyerte a Manchester City elleni nyolcaddöntőt, így továbbjutott. A londoni klub szurkolói többször is pénzérmék bedobálásával zavarták a vendégcsapat játékosait. A televíziós visszajátszásokból kiderült, hogy többek között az egyenlítő gólt szerző David Faupalát is eltalálták, miközben a gólt ünnepelte.

"Tisztában vagyunk a történtekkel és elítéljük azt. A Chelsea lépni fog, ezeknek az embereknek nem szabad bejutniuk a stadionokba" - nyilatkozta a Hiddink.

A Chelsea szóvivője szerint a klub együttműködik a rendőrséggel az elkövetők azonosításában, majd ezt követően kitiltják őket a meccsekről. "Elítéljük az ilyen idióta és veszélyes viselkedést. Érdemes megjegyezni, hogy ez egy bűncselekmény, ezért is támogatjuk a rendőrségi büntetőeljárást" - mondta Steve Atkins.

Szombaton a West Bromwich Albion középpályása, Chris Brunt undorítónak nevezte saját csapatának néhány drukkerét, akik a bal szeme alatt eltalálták egy pénzérmével. A szurkolók azért voltak dühösek, mert a WBA 3-1-re kikapott a másodosztályú Reading együttesétől az FA Kupában.

"Határozottan elítéljük az ilyen viselkedést, és együtt fogunk működni a két klubbal, valamint a hatóságokkal a felelősök azonosításában" - áll az Angol Labdarúgó Szövetség közleményében.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:dheel.com))