Jump to content

Chelsea: jön Conte és 130 millió fontból építkezhet

2016. 02. 25. 11:10

Napok óta tartja magát a pletyke, miszerint Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya irányítja a nyártól a Chelsea együttesét. A hírek szerint Roman Abramoics, a londoniak tuladonosa mélyen a zsebébe is nyúlna, így Conte kis túlzással azt szerződtethetné, akit csak akar. A milliárdos üzletember állítólag 130 millió fontot adna az olasz szakembernek vásárolgatásra.

José Mourinho decemberi menesztése óta a holland Guus Hiddink irányítja a londoni kékeket, aki csak a szezon végéig szóló megállapodást írt alá a Chelsea-vel, így Roman Abramovic tulajdonosnak égetően fontossá vált, hogy egy megafelelő szakembert szerződtessen a kispadra.

Sajtóinformációk szerint az olasz válogatottat irányító Antonio Conte lehet a befutó a szezon végén megüresedő székre, akinek Abramovic 130 millió fontot adna játékosvásárlásra. Az olasz válogatott szövetségi kapitányának a franciaországi Európa-bajnokság után jár le megbízatása, így könnyen elképzelhető, hogy a következő szezont már a Premier League-ben kezdi meg. Abramovic elsőszámú célpontja a Juve-edző Allegri volt, azonban a tárgyalások nem hoztak eredményt, így esett a választása Contéra. A chilei Jorge Sampaoli és az Atlético Madridot irányító Diego Simeone szintén célpontja volt Roman Abramovicnak.

Az új edző személye egyelőre kérdéses, miközben az egyre inkább valószínűbb, hogy Jonh  Terry valamint Eden Hazard is távozik a csapattól. Kiszemeltekből azonban nincs hiány: a müncheni Arturo Vidal, valamint az Everton játékosa, John Stones is rajta van a londoniak kívánságlistáján.

 

(Forrás: (Forrás:telesport.hu;sportrajongo.hu/Fotó:hiilkubad)