Jump to content

Conte visszatérne a klubfutballba

2016. 03. 15. 17:39

Antonio Conte szeretne visszatérni a klubfutball vérkeringésébe, ezért a nyári Eb után elhagyja az olasz válogatottat. A nemzetközi sajtó szerint a Chelsea lehet a következő állomás a pályafutásában, ám hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban még nem érkezett. 

Immár biztosra vehető, hogy Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csak a nyári, franciaországi Európa-bajnokság végéig marad posztján.

Távozásáról már korábban is szó volt, ám csak most, az olasz sportági szövetség elnökének, Carlo Tavecchiónak keddi bejelentésével vált hivatalossá.

"Jelenleg kizárólag és maximálisan az Európa-bajnokságra összpontosítok, amelyen sok munkával és komoly áldozatvállalással megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Úgy érzem, utána viszont ismét klubedzőként kell tevékenykednem, hogy minden nap dolgozhassak" - nyilatkozta kedden Conte.

A szakember jövőjével kapcsolatos február végi brit sajtójelentések arról szóltak, hogy Conte a londoni Chelsea menedzsereként folytatja edzői pályafutását. Az angol bajnoki címvédő Chelsea éléről decemberben menesztették José Mourinhót, helyét az idény végéig Guus Hiddink vette át.

A negyvenhat esztendős Conte, aki korábban a Juventusszal három bajnoki címet is nyert, 2014 augusztusában vette át az olasz válogatott irányítását. Az olasz szövetséggel kétéves megállapodást kötött, amely a nyáron jár le.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:goal.com)