Jump to content

Újabb lépést tehet a bajnoki cím felé a Leicester

2016. 04. 08. 21:26

Újabb lépéssel kerülhet közelebb az angol labdarúgó-bajnokság megnyeréséhez a listavezető Leicester City, amely a hétvégi 33. fordulóban a kiesés elkerüléséért küzdő Sunderland vendége lesz, miközben közvetlen üldözőire nehezebb mérkőzések várnak.

 

Claudio Ranieri együttese a Premier League nyitófordulójában játszott legutóbb a Sunderlanddel, de az akkori 4-2-es győzelem alkalmával még kevés leicesteri szurkoló gondolta, hogy a bajnokság hajrájában a végső sikerért küzdhetnek majd kedvencei.

Az előző szezonban még a kiesés elkerüléséért küzdő Leicesternek álomszerűen alakult az idénye, 32 meccsből 20-at megnyert, kilenc döntetlen mellett csak háromszor veszített, miközben a riválisok rendre botlottak, kiegyensúlyozottságban csak a második Tottenham Hotspur tudott a Leicesteréhez hasonló teljesítményt nyújtani. A legutóbbi négy körben Ranieri tanítványai mindegyik összecsapásukat 1-0-ra nyerték, a Tottenham viszont két siker mellett két döntetlent is játszott, így most hét pont a lemaradása a listavezetővel szemben.

A Leicester a PL-ben korábban még soha nem nyert sorozatban öt meccset, Sunderlandben viszont még akkor is esélyes, ha a hazaiak "élet-halál harcot" vívnak az élvonalban maradásért.

A Tottenham a vasárnapi zárómeccsen a forduló rangadóját vívja, ugyanis a Bajnokok Ligája-indulás jogára pályázó Manchester Unitedet fogadja. A harmadik Arsenal a hatodik West Ham Unitedhez látogat, s nehéz találkozóra számíthat, a vendéglátók ugyanis tavaly augusztus óta nem kaptak ki hazai pályán.

A negyedik Manchester City szerdán a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a Paris Saint-Germain otthonában, szombaton pedig a 11. West Bromwich lesz az ellenfele saját közönsége előtt.

Az alsóházban a sereghajtó Aston Villa kiesése szinte már most borítékolható, a másik két kieső pozíció elkerüléséért a Newcastle, a Sunderland, a Norwich és a Crystal Palace áll leginkább harcban egymással.

Premier League, 33. forduló:
szombat:
West Ham United-Arsenal 13.45
Aston Villa-Bournemouth 16.00
Crystal Palace-Norwich City 16.00
Southampton-Newcastle United 16.00
Swansea City-Chelsea 16.00
Watford-Everton 16.00
Manchester City-West Bromwich Albion 18.30
vasárnap:
Sunderland-Leicester City 14.30
FC Liverpool-Stoke City 17.00
Tottenham Hotspur-Manchester United 17.00