Jump to content

PL: Bajnok a Leicester!

2016. 05. 02. 23:58

2-2-es döntetlent játszott a Chelsea a Tottenham együttesével, így eldőlt, hogy története során először bajnok a Premier League-ben a Leicester City. A Spurs hátránya behozhatatlanná vált, a "rókák" megnyerték a bajnokságot, pedig az idény előtt a fogadóirodák 5000 az 1-hez adták a sikerüket. Csak összehasonlításként az NBA-ben tökutolsó Philadelphia 76ers bajnoki címét 400 az 1-hez adták a tengerentúli bukmékerek. 

Fel volt adva a lecke a Tottenhamnek, ugyanis ahhoz, hogy életben tartsa bajnoki álmait a Chelsea otthonában kellett volna nyernie, ám erre legutóbb 1990-ben volt képes. A Spurs negatív szériája nem tört meg a Stanford Bridge-en, igaz 2-0-ra is vezetett Mauricio Pochettino együttese, ám a Chelsea mégis döntetlenre mentette a csatát. 

A találkozó első gólját Harry Kane szerezte a 35. percben, majd kilenc perc elteltével Son Heung-Min duplázta meg a vendégek előnyét. A Chelsea azonban nem adta fel, előbb az 58. percben Cahill szépített, majd az egész idény során mélyen tudása alatt játszó Hazard hét perccel a vége előtt egyenlített. Miután a hátralévő időben több gól nem született, maradt a döntetlen, ami a Leicester City bajnoki címét jelentette. 

A Leicester játékosok Jamie Vardy otthonában tévén nézték a londoni rangadót, ám a "rókák" sikeredzője, a pályafutása első bajnoki címét szerző Claudio Ranieri nem lehetett részese a közös örömnek, ő ugyanis éppen Olaszország felé utazott repülővel, hogy meglátogassa 96 éves édesanyját. Vardy-nál amúgy a Chelsea-Spurs meccs lefújását követően érthetően elszabadult a pokol, ám ezt a házigazda gyaníthatóan nem bánta, hiszen a klub történetének legnagyobb sikerét ünnepelhették a játékosok, egyszersmind az egyetemes labdarúgás egyik legvalószínűtlenebb tündérmesélye teljesült be. 

 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)