Jump to content

Euro2016: jön Ronaldo és Portugália

2016. 06. 14. 10:53

Érdekes mérkőzéssel zárul a mai játéknap a franciaországi Európa-bajnokságon, ugyanis ma este az osztrák-magyar meccs után jön a selejtezősorozat meglepetéscsapata Izland és a mindenkori Eb-favoritok egyike, Portugália összecsapása. Izland első ízben szerepel világeseményen, a portugálok viszont rutinos eb és vb résztvevők, mégsem lefutott ez az összecsapás. 

 

Ugyanis az izlandi válogatott a selejtező során többek között a hollandokat verték oda-vissza, ami azért igen komoly fegyvertény. Ma este 21 órakor a legutóbbi Európa-bajnokságon elődöntős portugálokkal találkozik az izlandi csapat, amely azért szép emlékeket nem nagyon őríz Ronaldóékról. A két együttes ugyanis először a 2012-es Eb selejtezősorozatában került össze egymással. Reykjavikban 3-1-re, Portóban 5-3-ra nyertek a portugálok. Előbbi mérkőzésen Cristiano Ronaldo, utóbbin pedig Nani játszotta a főszerepet, a portugálok két sztárjátékosa ezúttal is ott lesz a gyepen.

A portugáloknál természetesen továbbra is az a legnagyobb kérdés, hogy a háromszoros aranylabdás Cristiano Ronaldo milyen formában játszik. A Real Madrid 31 éves sztárja 14 Eb-mérkőzéssel a háta mögött indul harcba, és már csak két meccsre van attól - a spanyol Iker Casillasszal egyetemben -, hogy beérje az örökrangsorban a francia Lillian Thuramot és a holland Edwin van der Sart.

Szombaton a csoport második fordulójában az izlandiak majd a magyarokkal, a portugálok pedig az osztrákokkal találkoznak.

Az F csoport 1. fordulójának programja:

kedd:

Ausztria-MAGYARORSZÁG, Bordeaux 18.00

A várható kezdőcsapat ok:
Ausztria (az uefa.com alapján):
Almer - Klein, Dragovic, Prödl, Fuchs - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Junuzovic, Arnautovic - Janko.

Magyarország (a hétfői sajtótájékoztató alapján):
Király - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Pintér, Nagy - Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh - Szalai

Portugália-Izland, St. Étienne 21.00

A várható kezdőcsapatok:

Portugália:
Rui Patrício - Vieirinha, Bruno Alves, Pepe, Raphäel Guerreiro - Joao Mário, Danilo, Joao Moutinho, Adrien Silva - Nani, Cristiano Ronaldo

Izland:
Halldorsson - Savarsson, R Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, Finnbogason

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)