Jump to content

Ibra Manchesterben folytatja

2016. 06. 30. 18:07

Igazából nem történt meglepetés, Zlatan Ibrahimovic bejelentette azt, amit már mindenki sejtett, nevezetesen, hogy pályafutását a Manchester Unitedben folytatja. Ibra az olasz és a spanyol bajnokság után tehát az angol pontvadászatba is kipróbálja magát, ismerve a hozzáállását gyaníthatóan itt sem lesz sikertelen.

Zlatan Ibrahimovic, a svédek világklasszis labdarúgója csütörtökön hivatalos facebook oldalán tudatta a világgal, hogy a 2016/17-es szezontól az angol Premier League-ben szereplő Manchester Unitednél folytatja pályafutását.


A most harmincnégy éves csatár 2012-ben az olasz AC Milantól igazolt a francia fővárosba, ahol négy szezont töltött el a PSG-nél, és négy bajnoki címet nyert. Profi karrierjét a svéd Malmönél kezdte, majd kezdetét vette világhódító karrierje: játszott Hollandiában az Ajaxban, Olaszországban a Juventus és az Internazionale csapatánál, majd következett egy sikertelenbb barcelonai kitérő és a Milan.

Ibrahimovic Manchesterben újra együtt dolgozhat kedvenc edzőjével, a Unitednél szintén újonc José Mourinhóval, akivel most az angol futballtrónra törnek.Kettejük kapcsolata korábban gyümölcsöző volt, hiszen az Internazionalénál bajnoki címet ünnepelhettek.

Ibrahimovic érkezése egyébként jó előjel az MU-szurkolók számára, hiszen a kiváló csatár eddig minden külföldi klubjával bajnok lett.

A csatár a svéd válogatottal a csoportkörben búcsúzott a franciaországi Európa-bajnokságon, ezt követően lemondta a válogatottságot.

 116-szoros svéd válogatott támadó facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a "következő állomása Manchester" lesz.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)