Jump to content

Amerikában köthet ki a német legenda

2016. 08. 30. 19:54

A Manchester Unitednél nem tartanak rá igényt, a tengerentúlon viszont tárt karokkal várják. Nem másról, mint Bastian Schweinsteigerről van szó, akinek játékára nem tart igényt José Mourinho, a Manchester United jelenlegi menedzsere. A portugál dolgát megkönnyítheti egy amerikai csapat, ám nem biztos, hogy Schweinsteiger az MLS-ben kívánja folytatni a pályafutását, úgy érzi, hogy még akár a Premier League-ben is megállná a helyét. 

Bastian Schweinsteiger az Egyesült Államokban futballozna tovább, ha továbbra sem fér be a Manchester United kezdőcsapatába. Ezt maga az érintett mondta legutóbbi interjújában, a német válogatott finnek elleni barátságos mérkőzése előtt. A Manchester Unitedhez az előző idényben érkező 32 éves középpályás a nyár vége óta a tartalékoknál edz, José Mourinho ugyanis nem tart igényt a játékára. A világbajnok klasszis szerint a viszonya nem romlott meg a portugál szakemberrel, még annak ellenére sem, hogy a "fakóba" irányította. 

„Nincs problémám Mourinhóval. Várunk, és meglátjuk, mi lesz szeptemberben és októberben" - közölte Schweinsteiger.

A Bayern München korábbi játékosa kifejtette, nem tervez felhagyni a labdarúgással, saját bevallása szerinti, elég jó ahhoz, hogy a Premier League-ben szerepeljen, jóllehet az utóbbi időszak inkább a sérülésekről szólt, sem mint a pályán nyújtott remekléséről. Schweinsteiger esetében egyre többször kerül előtérbe az amerikai profi bajnokság, az MLS, ahol több egykori európai nagyágyú játszik jelenlegi is, így Frank Lampard, Steven Gerrard, vagy éppen Pirlo és Kaká. 

„Az Egyesült Államok persze szintén egy opció" - Schweinsteiger, aki szerdán 121. egyben utolsó alkalommal lép pályára a német válogatott színeiben búcsúmérkőzésén Finnország ellen és akivel kapcsolatban a legutóbbi hetekben felmerült már egy esetleges olaszországi folytatás lehetősége is. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)