Jump to content

BL: jön a Dortmund-Real derbi

2016. 09. 26. 11:04

A remek formában lévő Borussia Dortmund a kisebb hullámvölgyben lévő Real Madridot látja vendégül a Bajnokok Ligája sorozat csoportkörének keddi játéknapján. A BVB gólgazdag mérkőzések egész sorát nyerte meg az utóbbi időben, míg a Real a Barcelona győzelmi csúcsának beállítása óta csak döntetlent játszott. A szakértők úgy vélik, hogy a dortmundiak ha valamikor, akkor most megfoghatják a címvédőt. 

A keddi játéknap rangadója természetesen a Dortmund-Real derbi lesz, de érdekes ütközetnek tűnik a Monaco-Leverkusen összecsapás is. A németeknél Chicharito ihletett formában játszik, legutóbbi bajnokiján mesterhármast jegyzett, a Monaco pedig hét mérkőzésén eddig öt győzelmet egy vereséget és egy döntetlent jegyez a francia bajnokságban, emberemlékezet óta nem rajtolt ilyen jól a hercegségbeli gárda. 

Az angol bajnok Leicesternek odahaza a bajnokságban nem megy, legutóbb éppen a Manchester Unitedtől kapott egy négyest, ám a BL-ben jól rajtolt és ha hazai pályán legyőzi a Portót akkor 6 pontjával közel kerülhet a továbbjutáshoz. 

A csoportkör keddi programja (az UEFA honlapjáról):

E csoport:
AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
CSZKA Moszkva (orosz)-Tottenham Hotspur (angol) 20.45

F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45
Sporting Lisboa (portugál)-Legia Warszawa (lengyel) 20.45

G csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Club Brugge (belga) 20.45
Leicester City (angol)-FC Porto (portugál) 20.45

H csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Juventus (olasz) 20.45
Sevilla (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20.45

(Forrás: sportrajongo.hu;/Fotó:twitter)