Jump to content

Amerikai zakó az U20-as vb-n

2016. 11. 29. 20:09

Hatalmas meglepetésre Észak-Korea legyőzte az USA-t és így döntőbe jutott a női U20-as labdarúgó világbajnoksáon, ahol majd Franciaország lesz az ellenfele. 

A női U20-as labdarúgó világbajnokságon nem kis meglepetésre Észak-Korea legyőzte az Egyesült Államok válogatottját, így bejutott a torna döntőjébe. A találkozón az első gólt a koreaiak szerezték büntetőből, a kezezésért megítélt 11-est Jon értékesítette. Az amerikaiak a 89. percben Jacobs góljával egyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadást a koreaiak kezdték jobban, Ri Hang-sim rögtön  betalált, a megszerzett előnyt pedig jól őrizre Korea és 2-1-es győzelmével döntőbe jutott.

Észak-Korea ellenfele a döntőben Franciaország lesz, amely Japánt verte szintén 2-1-re. A találkozón a rendes játékidőben csak helyzetekig jutottak a felek, gól nem született. Nem úgy a hosszabbításban, ahol a franciák két perc alatt kétszer mattolták a japán kapust, Mateo és Gathrat révén. A japánok azonban mindent megtettek a meccsben maradásért, Momiki büntetőből egyenlített, ám többre már nem futotta az erejükből, így Észak-Korea-Franciaország döntőt rendeznek az U20-as női vb-n.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)