Jump to content

Luis Enrique videóbírót követel

2017. 01. 29. 19:06

Ismételten a videobíró-rendszer bevezetése mellett foglalt állást Luis Enrique, az FC Barcelona vezetőedzője azután, hogy csapatának nem adtak meg egy szabályos gólt vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában.

 

A Barcelona 1–1-es döntetlent játszott a Betis otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában – ezzel a címvédő rendkívül fontos két pontot hullajtott el. A mérkőzés első gólját a Betis szerezte, Ter Stegen kisebb hibáját a 75. percben Alegría használta ki.

A Barcelona szinte a középkezdés után egyenlített, pontosabban egyenlíthetett volna, ha a bírónak jobb a szeme, vagy az asszisztensei ügyesebbek, esetleg bevezetésre került volna a videóbíró. Történt ugyanis, hogy Aissa Mandi, a hazaiak védője a televíziós lassításokon jól láthatóan a gólvonal mögül rúgta ki a labdát, de a bíró nem ítélt gólt.

A Barcelona az utolsó pillanatokban egyenlített, Luis Suárez közeli lövése után alakult ki az 1-1-es végeredmény, ám a bírói figyelmetlenség két pontjába fájt a katalánoknak, akik így bár egy pontra megközelítették a Real Madridot, de C. Ronaldóék két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

"Láttam egy fotót az akcióról..." - kezdte mondandóját Enrique. "Most is azt mondom, amit korábban: a játékvezetőknek szükségük van segítségre, és ebbe a technikai támogatás is beletartozik".

Az eset az alábbi videón 11.03-nál látható és igen egyértelmű is egyben...

A tréner szerint egyszer jól jár a csapata, máskor nem egy-egy ilyen helyzetben, de mindentől függetlenül "ez az akció rávilágított arra, mit tudna segíteni" a videobíró.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)