Jump to content

Bundesliga: az edzőknél a Bayern a favorit

2017. 08. 16. 10:31

A legtöbben a 27-szeres bajnok és a legutóbbi öt kiírásban első müncheniek végső győzelmére számítanak. A szakemberek egyetértettek abban is, hogy a bajorok legnagyobb riválisa a Borussia Dortmund lehet. 

A Bayer Leverkusent irányító Heiko Herrlich szerint utóbbi az aranyérmet is megszerezheti, míg a hamburgi Markus Gisdol úgy vélte, hogy egyforma eséllyel pályázik a végső sikerre a Dortmund és Bayern. A többiek szerint azonban nem lesz kiélezett a párharc.

„Mindannyian szeretnénk még több izgalmat kapni a bajnokságtól, de nem fogunk” – utalt a Bayern fölényére Alexander Nouri, a Werder Bremen trénere, akivel egyetértett a Schalkét irányító Domenico Tedesco: „Egyértelműen a Bayern a legnagyobb favorit, a münchenieké a legjobb csapat a Bundesligában.”

„Természetesen ismét bajnokok akarunk lenni, legfőbb vetélytársaink azok lesznek, akik az elmúlt években. Különösen a Borussia Dortmund” – mondta Carlo Ancelotti, a Bayern olasz vezetőedzője, aki örömmel nyugtázta a kollégák véleményét.

A Borussia Mönchengladbach trénere, Dieter Hecking úgy érzi, hogy a favorit Bayernnek a korábbi évekkel ellentétben nehezebb dolga lesz, „minden idők legizgalmasabb idényére” számít.

A Bundesliga nyitó mérkőzésén a címvédő bajorok pénteken a Bayer Leverkusent fogadják.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)