Jump to content

Manchester City - a csapatkapitány szerint még messze a vége

2017. 12. 27. 13:39

Vincent Kompany, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City csapatkapitánya szerint még közel sem biztos, hogy a szezon végén aranyérmet ünnepelhetnek.

 

A hátvéd a városi rivális, jelenleg második Manchester United hat évvel ezelőtti példáját hozta fel elrettentő példaként."Talán nem emlékszik már rá mindenki, de hat meccsünk maradt, és nyolc pont volt a hátrányunk" - utalt a 2011/12-es szezon hajrájára a 31 éves labdarúgó. Hozzátette: társait éppen ezért elsőként emlékezteti arra, hogy nem szabad levenni a lábukat a gázpedálról.

A 2011/12-es bajnokság utolsó hat fordulójában Manchester United csak tíz pontot gyűjtött, a Manchester City viszont - soraiban Kompanyval - hibátlan teljesítménnyel előzött, és végül bajnokként zárt.

"Csak nyomjuk, nyomjuk és nyomjuk, mert akkor nem csúszunk vissza, a riválisok pedig nem előznek meg" - mondta a belga játékos.

A Premier League-ben éllovas Manchester City előnye jelenleg tizenkét pont a Manchester Uniteddal szemben úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó: MTI, twitter)