Jump to content

A bajnokhoz látogatnak Szalaiék, Dárdaiék Brémában vendégeskednek

2018. 01. 26. 10:08

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a címvédő és listavezető Bayern München vendége lesz a német labdarúgó-bajnokság pénteken rajtoló 20. fordulójában.

 

 

Szalai a mostani szezonban eddig kétszer volt a kezdőcsapat tagja bajnoki mérkőzésen: az első, illetve a legutóbbi fordulóban. Augusztus közepén gólpasszt adott, múlt szombaton pedig betalált a Bayer Leverkusen hálójába.

A válogatott csatár úgy fogalmazott, örült a góljának, mert jót tesz az önbizalmának, de több pozitívumot nem tudott említeni, mivel hazai pályán 4-1-re kikaptak.

„Nem volt könnyű dolgom a hosszú szünet után, ezért örülök, hogy újra a pályán lehettem. Próbáltam mindent kiadni magamból, az volt a célom, hogy szinte lépni sem tudjak, amikor a végén beérek az öltözőbe, és úgy érzem, ez sikerült" – utalt a sérülésére, és a három hónapig tartó őszi kihagyásra a 30 éves Szalai.

Julian Nagelsmann vezetőedző elmondta, jó benyomásokat tett rá a magyar játékos az edzéseken, ezért állította a kezdők közé. Hozzátette, sokat kell javulniuk, mert az előző idényben a negyedik helyezésükkel magasra tették a lécet, a legutóbbi tíz fordulóban viszont csak 11 pontot szereztek.

A szakvezető felhívta a figyelmet, hogy a tabellán csupán négy pont van a második és a tizedik helyezett között, így még mindig van esélyük a negyedik hely megismétlésére.

Meglepetésnek számítana, ha a Hoffenheim szombaton, a címvédő otthonában kezdené meg a felzárkózást, hiszen a Bayern a régi-új vezetőedző, Jupp Heynckes októberi kinevezése óta egy vereségen és egy döntetlenen kívül minden tétmérkőzését megnyerte, és 16 ponttal vezet a bajnokságban.

A válogatott kapus Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a kieső helyen álló Hamburgot fogadja – ugyancsak szombaton –, amelynek kispadján ezen a találkozón mutatkozik be a hétfőn kinevezett tréner, Bernd Hollerbach.

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC szombat este a Werder Bremen vendége lesz.

A sereghajtó 1. FC Köln december közepéig kilátástalannak tűnő helyzetben volt, ám Stefan Ruthenbeck vezetőedző irányításával a legutóbbi három meccsét megnyerte, és a huszadik fordulóban az Augsburg ellen is van esélye folytathatni a felzárkózást.

Bundesliga, 20. forduló:

péntek:
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 20.30

szombat:
Bayern München-1899 Hoffenheim 15.30
Borussia Dortmund-SC Freiburg 15.30
1. FC Köln-Augsburg 15.30
RB Leipzig-Hamburger SV 15.30
VfB Stuttgart-Schalke 04 15.30
Werder Bremen-Hertha BSC 18.30

vasárnap:
Bayer Leverkusen-FSV Mainz 05 15.30
Hannover 96-VfL Wolfsburg 18.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)