Jump to content

Hamburgba várják Thomas Dollt

2018. 03. 13. 12:30

A kiesőhelyen álló Hamburger SV futballklub menesztette Bernd Hollerbach vezetőedzőt. Sajtóhírek szerint a Fradi jelnlegi edzője, Thomas Doll a kikötővárosi csapat vezetőségének első számú célpontja.

 

Az egyesület vezetősége két nappal azután jelentette be döntését, hogy a gárda 6–0-ra kikapott a címvédő és listavezető Bayern München vendégeként. Az idény végéig Christian Titz utánpótlástréner irányítja a csapatot.

Hollerbach mindössze 49 nappal ezelőtt váltotta a kispadon Markus Gisdolt, vezetésével a HSV hét mérkőzésen egyszer sem nyert, és mindössze három pontot gyűjtött. A 13 bajnoki óta nyeretlen kikötővárosiak 26 forduló után 18 ponttal utolsó előttiek a Bundesliga tabelláján, és hét pontra vannak a osztályozót érő pozíciótól.

Hollerbach kinevezése sokakat megdöbbentett, hiszen bár játszott a HSV-ben tehát van kötődése, ám korábbi csapatával a Würzburggal 17 meccses nyeretlenségi szériát tudott maga mögött, amikor onnan mennie kellett. A negatív széria nem szakadt meg a hamburgiakkal sem, így véget ért a kikötővárosi kaland. A hírek szerint a kinevezett edzőt, Christian Titz-t a következő idénytől Thomas Doll, a Ferencváros jelenlegi szakvezetője válthatja. Ehhez persze a Fradinak is lesz egy-két szava, ráadásul ha kiesik a Hamburg - amire jó esély van, hiszen hasonló helyzetből a korábbi 33 alkalommal egy kiesőjelőlt sem tudta kivívni a bentmaradását - a másodosztályban lát-e fantáziát Doll. Mondjuk kiindulva a magyar bajnokság erősségéből és sikerességéből a német másodosztály abszolút előrelépés lenne a német szakember számára, persze ott azért az ellenfelek is erősebbek és az eredménykényszer is nagyobb. 

A Hamburg az egyetlen klub Németországban, amely 1919-es alapítása óta mindig az élvonalban szerepelt. Egyben a hatszoros bajnok HSV az egyedüli a 16 alapító közül, amely a Bundesliga 1963-as indulása óta sosem esett ki.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)