Jump to content

BL: A negyeddöntőben ismétlődik a tavalyi döntő

2018. 03. 16. 14:21

A labdarúgó Bajnokok Ligájában már a negyeddöntőben találkozik egymással az elmúlt szezon két döntőse, a címvédő Real Madrid és a Juventus. A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson a két versenyben maradt angol csapat, a Liverpool és a Manchester City egymással került össze, míg a Barcelona az AS Romával, a Bayern München pedig a Sevillával játszik.

 

A Juventus és a Real Madrid eddig 19 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, kilenc spanyol siker mellett nyolcszor az olaszok ünnepelhettek, és volt két döntetlen is. Igaz, mindkét döntős összecsapásukon a madridiak diadalmaskodtak. A Real 1998-ban Predrag Mijatovic góljával nyert, tavaly pedig simán, 4-1-re diadalmaskodott. Érdekesség ugyanakkor, hogy a két csapat legutóbbi négy oda-visszavágós párharcából - köztük a 2015-ös elődöntőből - a Juventus jött ki győztesen.

Ugyan az angol pontvadászatot utcahosszal vezeti a Manchester City, s 21 ponttal előzi meg a Liverpoolt, Josep Guardiola együttesének mondhatni éppen a Vörösök a mumusai, ugyanis a két gárda legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A Premier League mostani szezonjában ráadásul egyedül a Liverpool tudta legyőzni a Manchester Cityt.

A Liverpool történetében ez lesz a kilencedik angol klub elleni párharc, az eddigiek közül ötöt megnyert. A Manchester City korábban csak egyszer, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1971-es elődöntőjében került szembe angol riválissal, s búcsúzott a Chelsea-vel szemben. Hazájukban kétszer játszottak egymás ellen oda-visszavágós párharcot, mindkettőt a Vörösök nyerték a Ligakupában.

A Barcelona és az AS Roma legutóbb a 2015/16-os idény csoportkörében találkozott egymással, az olaszok a Camp Nou Stadionról nem őriznek kellemes emléket, hiszen a katalánok 6-1-re diadalmaskodtak.

A Bayern és Sevilla még nem játszott egymással az európai kupaporondon.

Április 3-án Sevilla-Bayern München és Juventus-Real Madrid, egy nappal később pedig Barcelona-Roma és Liverpool-Manchester City összecsapásokat rendeznek. A visszavágók során április 10-én AS Roma-Barcelona és Manchester City-Liverpool, 11-én pedig Bayern-Sevilla és Real Madrid-Juventus mérkőzésekre kerül sor.

A döntőt május 26-án Kijevben rendezik.

A negyeddöntő párosítása:

FC Barcelona (spanyol)-AS Roma (olasz)
Sevilla (spanyol)-Bayern München (német)
Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol)
Liverpool (angol)-Manchester City (angol)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó:twitter, pinterest,)