Jump to content

Szalai korábbi edzője válthatja Arséne Wengert

2018. 03. 26. 11:02

Német sajtóhírek szerint a nyáron a korábban a Mainzot és a Borussia Dortmundot is irányító Thomas Tuchel váltja Arséne Wengert az Arsenal élén.

 

„Thomas Tuchel kitűnő választás lenne a Bayern München élére. A Mainz utánpótláscsapatainál alaposan kitanulta a szakmát, végigjárt a sikerhez vezető szamárlétrát. A Dortmund csodás focit játszott az irányítása alatt, tisztelem a munkásságát” – áradozott korábban utódjelöltjéről a Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes.

Eddig valóban úgy tűnt, Tuchel váltja a 72 éves mestert a német rekordbajnok élén, a Sport Bild értesülései szerint azonban a 44 éves edző kikosarazta a Bayernt és inkább külföldön vállalna munkát.

A Kicker úgy tudja, Tuchel London felé veszi az irányt, sőt állítólag már meg is állapodott az Arsenal vezetőségével, hogy a nyáron ő váltja a 22 év után leköszönő Arséne Wengert.

Tuchel 2009 és 2014 között a Mainz vezetőedzője volt, három idényen keresztül Szalai Ádámmal is közös célokért dolgoztak a klubnál. 2015-ben vette át a Dortmundot, amellyel második szezonjában Német Kupát nyert, de három nap múlva elbocsátották, mert nézeteltérés alakult ki közte és a klubigazgató, Hans-Joachim Watzke között.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: MTI,)