Jump to content

Vb 2018: átment a teszten a stadion, nem imbolygott

2018. 04. 17. 21:49

Sikeresen tesztelték a külső mobillelátókkal ellátott jekatyerinburgi stadiont, a nyári labdarúgó-világbajnokság egyik mérkőzéshelyszínét.

 

 

A vasárnapi tesztmérkőzés után két nappal Alekszandr Mejtyin, az orosz bajnokság biztonsági főnöke elismerte, hogy előzetesen voltak kételyek, mivel először építettek ilyen jellegű lelátókat, de mindenki biztonságban volt, a szerkezet stabilan állt, nem imbolygott a szélben.

A jekatyerinburgi aréna kapu mögötti részein állítottak fel 42 méter magas mobillelátókat, amelyek teljesen kívül esnek az állandó épületrészek által kirajzolt körön. A toldással 35 ezren férnek be a létesítménybe. A vasárnapi után egyelőre nincs tervben újabb teszt.



A június 14. és július 15. között zajló világbajnokság után a mobilszerkezeteket elbontják, így azután a stadionba 23 ezer férnek majd be. A mobillelátókra egyébként a legolcsóbb kategóriájú jegyeket adják el a vb-re, kizárólag hazai szurkolóknak.

A nyári vb mérkőzéseit 11 orosz város – Jekatyerinburg mellett Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod és Szamara – 12 stadionjában rendezik. A jekatyerinburgi aréna az Egyiptom–Uruguay, a Franciaország–Peru, a Mexikó–Svédország és a Japán–Szenegál mérkőzésnek ad majd otthont a csoportszakaszban.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)