Jump to content

Visszatért a Bayern világbajnok játékosa

2018. 04. 21. 10:38

Hét hónapnyi kihagyás után újra a csapattal edzett Manuel Neuer, a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott kapusa.

 

 

A 32 éves világbajnoknál szeptemberben harmadszor diagnosztizáltak lábközépcsonttörést, meg kellett operálni. Bár eleinte úgy tűnt, januárban ismét pályára léphet, ám csak március végén kezdhette meg az egyéni tréningeket. Ezt követően azt mondta, nem tudja, mikor térhet vissza, de biztos abban, hogy erre még a tavaszi idényben sor kerül.


 
A Bild szerint Neuer a pénteki tréningen már újra a csapattal edzett, bevetésére azonban legkorábban május 5-én, a Köln elleni bajnokin lehet esély.

Jupp Heynckes vezetőedző elmondta, az a cél, hogy a kapus pályára lépjen még ebben a szezonban illetve a nyári világbajnokságon, a legfontosabb azonban a gyógyulás. „Manuel nagyszerűen dolgozik. Fokozatosan növeljük a kapusedzés intenzitását, mindannyian nagyon elégedettek vagyunk a fejlődéssel” – tette hozzá a 72 éves tréner.

Joachim Löw szövetségi kapitány a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy számít Neuerre az oroszországi világbajnokságon, amelyen a németek Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal játszanak a csoportkörben.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinteres, youtube)