Jump to content

Neymar marad Párizsban

2018. 05. 24. 17:44

Úgy tűnik, hogy Neymar jövőjével kapcsolatosan nincsenek kérdések: a PSG brazil csillaga marad a csapatnál és egy békésebb, illetve eredményesebb második évben bízik, immárom Thomas Tuchel irányítása alatt. Előtte viszont a világbajnokság köti le a gondolatait, hétköznapjait.

 

A Paris Saint Germain legnagyobb, egyben legdrágább sztárja, Neymar Jr. találkozott a klub új vezetőedzőjével, a német Thomas Tuchellel, aki meggyőzte arról, hogy érdemes maradnia a párizsiaknál.

Egyre erősödtek a pletykák, hogy Florentino Perez, a Real Madrid elnöke mindent megtesz annak érdekében, hogy a következő szezonban soraiban tudja az éppen sérüléséből lábadozó támadót, de jelenleg olybá tűnik, hogy a nyári átigazolási időszakban nem várhatunk hasonló szappanoperát, mint amilyet tavaly nyáron követhettünk nyomon vele kapcsolatban.

A történelem megismételheti önmagát, csak egy másik városban. Amikor Neymar a Barcelonához igazolt, komoly beilleszkedési problémái voltak az első évben, ráadásul egy sérülés is hátráltatta. Párizsi első évéhez hasonlóan akkor is felmerült benne, hogy inkább eligazol a katalánoktól. Korábbi klubjánál végül úgy döntött, hogy marad még, ami hatásos döntésnek bizonyult, Megszerette a csapatot és a várost egyaránt, olyan mértékben, hogy a PSG-be igazolása után alig pár hónappal már visszavágyakozott a gránátvörös-kékekhez, pedig távozása korántsem volt komplikációktól és haragtól mentes.

Párizsba nagy dirrel-durral érkezett, de rövid idő elteltével még nem érezte magát otthon Franciaországban, ebben az sem segített, hogy barátoknak is híján volt az együttesnél, ahol csapattársai arra panaszkodtak, a klub vezetősége kivételezik vele. Még a szurkolók is gyakorta megtalálták viselkedése miatt. Emellett pár alapemberrel (pl. Cavani) finoman szólva nem találta meg a hangot.

Unai Emery, a PSG akkori edzője felismerte a problémát és mindent megtett annak érdekében, hogy a brazil beilleszkedési problémái megoldódjanak, illetve a klubnál kialakult hangulat ne legyen annyira fagyos. Kevés sikerrel jártak fáradozásai.

Thomas Tuchel hivatalosan csak július elsejétől a Paris Saint-Germain mestere, de precíz és előrelátó németként már most belevetette magát a munkába. Első ténykedései között szerepelt, hogy felvette a kapcsolatot Neymarral, akit nem szeretne elveszíteni, nagyon számít rá a következő idényben. Spanyolországi információk szerint a találkozón Tuchel és Neymar azonnal megtalálta egymással a hangot. A franciák jövendő edzője elmondta a brazilnak az elképzeléseit, ahogyan azt is, hogy mindebben mennyire fontos szerepe lenne.

Neymar úgy döntött a beszélgetést követően, hogy nem távozik a klubtól. A következő időszakban a az oroszországi világbajnokságra koncentrál, aztán ígérete szerint júliustól a PSG-re fókuszál.


Ami a vb-t illeti, lábsérülése után a rehabilitációval kellett foglalkoznia, de a Paris Saint-Germain 26 éves sztárja már egy órát gyakorolt a szintén kerettag Gabriel Jesusszal és Danilo Luiz da Silvával a Teresópolis melletti Comary edzőközpontban, Rio de Janeiro államban. A felvételek szerint nem látszott rajta, hogy három hónapja nem játszott meccset.

A világ legdrágább futballistája február végén sérült meg, ezért megműtötték. Egyelőre nem tudni, hogy a június 14-én elrajtoló vb-re százszázalékos állapotban lesz-e.

A brazilok szerdán kezdik meg a hivatalos összetartást, majd vasárnap utaznak Angliába, ahol egy héttel később összecsapnak a horvátokkal Liverpoolban. A Selecao Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával szerepel egy csoportban a vb-n.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: pinterest)