Jump to content

Visszatért a világ legjobb kapusa

2018. 05. 28. 23:17

Nyolc hónapos kihagyás után hétfőn ismét mérkőzést játszott Manuel Neuer, a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott kapusa.

 

A Bayern München játékosa 30 percet töltött a pályán azon a felkészülési meccsen, amelyen a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságra készülő felnőtt válogatott 7–1-re legyőzte a német U20-as válogatottat az eppani edzőközpontban.

A zárt kapus találkozón a 32 éves Neuer mellett az FC Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen őrizte a felnőttek hálóját.

Marcus Sorg pályaedző elmondta, bár Neuer nyolc hónapja nem játszott, visszatérése jó úton halad, és egyre jobb erőállapotban van.

A Bayern játékosánál szeptemberben harmadszor diagnosztizáltak lábközépcsont-törést, ezért meg kellett operálni, és csak március 27-én állhatott ismét edzésbe.

Joachim Löw szövetségi kapitány csapata szombaton Ausztriával találkozik Klagenfurtban. Az edzőnek ezt követően – legkésőbb jövő hétfőig – kell szűkítenie keretét, amelyből egy kapus és három mezőnyjátékos kerül majd ki.

A címvédő németek a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal találkoznak a csoportkörben.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,youtube)