Jump to content

Európai topklub csábítja a Juventust elhagyó Buffont

2018. 05. 30. 17:50

Francia sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain kétéves szerződést ajánlott a Juventust a szezon végén elhagyó Gianluigi Buffonnak.

 

 

A 40 éves kapus csütörtökön jelentette be, hogy torinói pályafutása a végéhez ért, de azt még nem döntötte el, merre és hogyan folytatja.


„Több ígéretes kihívással kecsegtető ajánlatot is kaptam az elmúlt hetekben, a pályán és azon kívül is” – mondta Buffon csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az olasz Tuttosport már korábban megszellőztette, hogy a PSG egy lehetséges állomás lehet a veterán kapusnak, csütörtökön pedig a Le Parisien írta meg, hogy a francia bajnok konkrét ajánlattal kereste meg a 11-szeres olasz bajnok legendát.

„Ha folytatom a futballt, komoly elismerésekért szeretnék harcba szállni” – fogalmazott Buffon, a PSG pedig pont beleillene ebbe a képbe, hiszen a párizsi együttes legfőbb célja a Bajnokok Ligája trófeája, amelyet a világbajnok kapusnak eddig nem sikerült elhódítania, három vesztes fináléban lépett pályára a Juventus mezében.

Tapasztalata az öltözőben is rengeteget segíthet a frissen kinevezett  Thomas Tuchel vezetőedzőnek, akit a következő szezonban akár Lőw Zsolt is segíthet.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: pinterest)