Jump to content

Ronaldo a vb-ig kapott haladékot, hogy rendezze adótartozását

2018. 05. 31. 17:32

A spanyol sajtó úgy tudja, a Real Madrid klasszisának, Cristiano Ronaldónak június 15-ig 28 millió eurót kellene befizetnie, ha el szeretné kerülni, hogy adócsalás miatt büntetőeljárás induljon ellene.

 

A Dario AS értesülései szerint az ötszörös aranylabdás portugál támadót arra kérik, hogy fizesse ki 14,7 millió eurós tartozását (Ronaldo éves nettó fizetése egyébként 17,5 millió euró, ami nagyjából 5,5 milliárd forintnak felel meg), ami az egyéb díjakkal és jutalékokkal már 28 millióra rúg.



Az Európa-bajnok támadó 2011 és 2014 között mulasztotta el befizetni a szponzorációs jövedelmei után esedékes adót. A focista ügyvédei márciusban tettek egy ajánlatot az adóhatóságnak, hogy 4,5 millió eurót befizetnek az államkasszába, plusz elismerik, hogy hibáztak, ha cserébe a hatóság visszavonja a feljelentést, ám ezt a hivatal visszautasította.

Az AS úgy értesült, hogy ha a 33 éves futballista nem fizeti vissza a teljes összeget, akkor a spanyol állam büntetőeljárást kezdeményez ellene.  Ronaldo június 15-ig kapott haladékot, hogy rendezze tartozását, ellenkező esetben a világbajnokság után komoly tárgyalás vár rá.

A játékos képviselői korábban erőteljesen tagadták, hogy vétettek volna a szabályok ellen.

Ronaldo a győztes Bajnokok Ligája-döntő után azt nyilatkozta, " jó volt a Real Madridban játszani", s nem kizárt, hogy esetleges távozásának hátterében ez az ügy húzódik.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport.hu / mti / Fotó: MTI,)