Jump to content

Szalaiék trénere Gulácsi klubjánál folytatja

2018. 06. 22. 02:19

Julian Nagelsmann vezetőedző jövő nyáron távozik a Hoffenheim labdarúgócsapatától, és az ugyancsak német élvonalbeli RB Leipzig trénere lesz.

 

A magyar válogatott Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a mindössze 30 éves tréner szerződése 2021 nyaráig szól, de szerdán közölte a vezetőséggel, hogy ennek ellenére a következő idény végén távozni szeretne.„Fontos számomra, hogy a lehető legkorábban világos körülményeket teremtsek” – mondta Nagelsmann. Hozzátette, szokatlannak tűnő lépésével meg akarta akadályozni, hogy az egész szezon találgatásokkal teljen.

A fiatal edző hangsúlyozta, mindenki tudhatja róla, hogy megbízatása utolsó percéig mindent megtesz a csapat ambiciózus céljainak elérése érdekében, éppen ezért nem fog válaszolni semmilyen kérdésre, ami a következő klubjával, vagy a jövőbeni terveivel kapcsolatos.

Nagelsmann 2008 és 2015 között a Hoffenheim utánpótlásában tevékenykedett, a 2012/13-as szezonban az első csapat egyik edzője volt, majd 2016 februárjában átvette az együttes irányítását a betegség miatt távozott Huub Stevenstől. A Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője előbb a negyedik, majd a harmadik helyen végzett együttesével a bajnokságban, előbbinek köszönhetően a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhatott, utóbbi révén pedig a főtáblára került.

A magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig ugyancsak csütörtökön bejelentette, hogy Nagelsmann szerződése jövő nyártól 2023-ig szól. Hozzátették, ő volt Ralf Rangnick sportigazgató és Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató elsőszámú jelöltje a posztra.

 

A lipcseiek eddigi edzője, Ralph Hasenhüttl a legutóbbi idény végén távozott. Azt egyelőre nem közölte a klub, hogy a következő évadban ki irányítja a csapatot.

 
(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: pinterest)