Jump to content

Deschamps szerint Uruguaynak nem kell aggódnia

2018. 07. 05. 19:19

Pénteken az Uruguay-Franciaország összecsapással megkezdődnek a negyeddöntők. A dél-amerikaiak az Európa-bajnok portugálokat búcsúztatták, míg Franciaország a torna egyik legfordulatosabb meccsén Argentínát verték. A találkozó előtt a legnagyobb kérdés, hogy vajon az uruguayi sikerekből oroszlánrészt vállaló Edison Cavani pályára lép-e.

 

“Ha nem játszik, akkor is van más opciója Oscar Tabareznek – adta meg a választ Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. Cristhian Stuani például egy nagyszerű játékos, 21 góllal zárt a Girónában, ebből 10-et fejjel szerzett. Ott van még Cristian Rodriguez, aki más típusú játékos, de szintén kiváló, szóval nem kell félteni őket.”

Mint ismeretes a PSG sztárja a portugálok elleni meccsen sérült meg úgy, hogy le is kellett cserélni. Azóta Cavani könnyített edzésmunkát végzett és ellentmondásos hírek érkeznek az egészségi állapotával kapcsolatban. 

A két válogatott a 66-os, a 2002-es és a 2010-es világbajnokságon is összefutott egymással. 1966-ban Urugauy nyert 2-1-re, a másik két alkalommal nem született gól, de kiindulva abból, amit a mostani tornán láttunk a két gárdától, szinte garantálható, hogy ezúttal másként lesz.

(Forrás: sportrajongo.hu / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)