Jump to content

Vb 2018 - kiesett a házigazda, horvát-angol a négy között

2018. 07. 07. 22:56

Az angol-svéd az északiak miatt igen unalmas volt, a focit az angolok akarták játszani és végül megérdemelten jutottak az oroszországi világbajnokság legjobb négy csapata közé. Ez nem sikerült a házigazda oroszoknak, Horvátország a büntetőpárbaj során bizonyult jobbnak. 

Horvátország is elődöntős, a házigazda Oroszország kiesett a labdarúgó-világbajnokságról. Pedig a vezetést Cserisev révén még az oroszok szerezték meg a 31. percben, ám a horvátok 8 perc elteltével Kramaric góljával egyenlítettek. A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban Vida előbb megszerezte a vezetést a horvátoknak, ám Fernandes kiegyenlített. A büntetőpárbajban azonban a brazil Smolov is hibázott, így Horvátország jutott a négy közé, ahol Angliával találkozik.

Azzal az Angliával, amely a szombati negyeddöntőben legyőzte Svédországot. Az első gólra 30 percet kellett várni, Maguire egy fejessel szerzett vezetést. A 2-0-ás végeredményt az 59. pecben Dele Alli állította be, szintén fejesből. Az 1966-ban világbajnok Anglia legutóbb 1990-ben játszott vb-elődöntőt, akkor végül a negyedik helyen zárt.

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)