Jump to content

A Bayern elnöke beleszállt Özilbe

2018. 07. 23. 20:17

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke öntött egy kis olajat a tűzre: véleménye szerint jó hír a német válogatottnak, hogy Mesut Özil lemondta a válogatottságot, mert már évek óta gyenge teljesítményt nyújt és nincs helye a csapatban.

 

 

Özil vasárnap egy terjedelmes közleményben indokolta döntését: „hosszú gondolkodás után nehéz szívvel úgy határoztam, nem lépek többé pályára a válogatottban, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztalok.”



A 2014-ben világbajnokságot nyerő futballista azok után vált kritikák célpontjává, hogy májusban Ilkay Gündogannal közösen a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott. Özil a világbajnokság előtt és közben nem tisztázta álláspontját a fotóval kapcsolatban. Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere szerint ezzel kerettagságát is veszélyeztette, később már azt is mondta, Özilt nem szabadott volna kivinni Oroszországba. A német szövetség elnöke, Reinhard Grindel többször is nyíltan kritizálta a játékost, akitől magyarázatot követelt a fotóval kapcsolatban.

Két héttel később megkapta: Özil főként Grindelnek címezte visszavonulását. Valójában nem a válogatottságot mondta le, hanem jelezte, addig nem viseli a német mezt, amíg a szerinte a „nyíltan rasszista” helyzet nem változik és mindenki bűnbakként kezeli.

„Német vagyok, amikor nyerünk, bevándoroló, amikor veszítünk” – írta levelében. Elmondása szerint a német válogatott Dél-Korea elleni vereséget követően néhány német szurkoló „török disznónak” nevezte.

Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere megvédte az Erdogannal közös fotót készítő labdarúgókat és azokat kritizálta, akik nem adtak elég jó tanácsokat nekik, pedig szükségük lett volna rá.

Eközben Uli Hoeness, a Bayern München elnöke eközben a lehető legkeményebben fogalmazott Özil bejelentésével kapcsolatban:

„Örülök, hogy vége ennek az egésznek, már évek óta szarul játszik, a 2014-es vb előtt szerelt utoljára a pályán. És most mit csinál? A szar teljesítményét egy fotóval próbálja kimagyarázni” – idézi a Bild a korábbi világ- és Európa-bajnok játékost.

„Amikor a Bayern az Arsenal ellen lépett pályára, mindig rá hegyeztük ki a játékunkat, mert ő volt a csapat gyenge pontja. 35 millió rajongója azt hiszi, attól jó teljesítményt nyújt, ha már van egy értelmes beadása. A német labdarúgásban tapasztalt folyamatok katasztrofálisak, vissza kell térnünk az alapokhoz, hiszen a foci egy sport. Márpedig sportszakmai tekintetben Özilnek évek óta nincs helye a válogatottban” – mondta ezt Hoeness arról a játékosról, akinél a 2018-as világbajnokságon egy játékos sem teremtett több helyzetet meccsenként (5,5).

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)