Jump to content

A sikertelen vb ellenére megerősítették posztján Neymarék kapitányát

2018. 07. 30. 07:14

Új, 2022-ig szóló szerződést írt alá Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

A brazil szövetség (CBF) és a szakember együttműködése annak ellenére folytatódik, hogy a sztárokkal teletűzdelt nemzeti csapat a várakozástól elmaradva a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.„A CBF a 2022-es katari világbajnokságig megújította a szerződést Titével” – jelentette be a szövetség közleményben.

A közös munka folytatása korántsem általános Brazíliában, az 1977 és 1980 között kapitánykodó Claudio Coutinho után Tite az első, aki egy világbajnokság után marad a válogatott élén.

Rogério Caboclo a szövetség igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy hosszú távú projektben gondolkodnak, mert reményeik szerint ez hozza meg a várt eredményeket.

Az 57 éves Tite szerint a szövetség biztosította a feltételeket ahhoz, hogy egység és profi környezet alakuljon ki.

„(A munka folytatása) nagy kihívás a számunkra, de örülünk, hogy nekivághatunk és már a következő mérkőzésekre koncentrálhatunk” – mondta a tréner, aki 2016 júniusában került a válogatott élére. Azóta 26 mérkőzésből 20-at megnyert a csapata, s négy döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el. Legutóbb a belgáktól kapott ki a vb-negyeddöntőben 2–1-re.

Tite első komoly feladata az lesz, hogy sikeresen irányítsa a brazil válogatottat jövőre a hazai rendezésű Copa Américán.

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)