Jump to content

Bundesliga - A Freiburg ellen javíthatnak Szalaiék

2018. 08. 30. 10:27

Az első fordulóban a Bayern München otthonában vereséget szenvedő, Szalai Ádámot foglalkoztató 1899 Hoffenheim a Freiburg ellen szerezheti meg első győzelmét a német labdarúgó-bajnokság új idényében.

A magyar válogatott támadó múlt pénteken góllal kezdte a szezont, ám együttese ennek ellenére 3-1-es vereséget szenvedett a címvédő otthonában. A péntektől vasárnapig tartó második fordulóban a Julian Nagelsmann irányította csapat a tavaly éppen csak bennmaradó Freiburgot fogadja, s jó esélye van arra, hogy begyűjtse mindhárom bajnoki pontot. Utóbbi klub - amely ugyancsak vereséggel kezdett - sajtóhírek szerint komolyan érdeklődik a jelenleg a ciprusi APOEL-ben játszó Sallai Roland játékjoga iránt, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb magyar válogatott játékossal bővül a Bundesliga mezőnye.

A német bajnokság jelenlegi másik magyar játékosa, Gulácsi Péter az első fordulóban négy gólt kapott, csapata, a RB Leipzig pedig 4-1-re kapott ki a Borussia Dortmund vendégeként. A lipcseiek most az újonc Fortuna Düsseldorf ellen javíthatnak, ám addig még vár rájuk az Európa-liga-selejtező visszavágója az ukrán Zorja Luhanszk ellen (az első mérkőzésen 0-0-s eredmény született).

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC az újonc Nürnberg elleni sikeres rajtot (1-0) követően ezúttal a BL-résztvevő Schalke otthonába látogat vasárnap. A fővárosi együttesnek nem a gelsenkircheni kirándulás a kedvence: a berliniek 2006 szeptemberében tudtak legutóbb nyerni a Schalke otthonában, azóta sorozatban tízszer szenvedtek vereséget riválisuk stadionjában.

A bajnoki címre esélyes együttesek közül a forduló nyitómeccsén a listavezető Dortmund a Hannover vendége lesz, míg a Bayern München szombaton Stuttgartban vendégeskedik.

Bundesliga, 2. forduló:

péntek:

Hannover 96-Borussia Dortmund 20.30

szombat:

Augsburg-Borussia Mönchengladbach 15.30

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 15.30

1899 Hoffenheim-SC Freiburg 15.30

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 15.30

1. FC Nürnberg-FSV Mainz 15.30

VfB Stuttgart-Bayern München 18.30

vasárnap:

---------

RB Leipzig-Fortuna Düsseldorf 15.30

Schalke 04-Hertha BSC 18.00

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)