Jump to content

La Liga - Hazai pályán a Barcelona és a Real Madridra

2018. 09. 21. 08:04

A címvédő és listavezető FC Barcelona az ötödik Gironát, a második Real Madrid pedig a negyedik Espanyolt fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

A péntektől vasárnapig tartó forduló második játéknapján a fővárosiak katalán vendégeket fogadnak. A Real Madrid jó formában és hangulatban várhatja az Espanyol elleni találkozót, hiszen a Bajnokok Ligájában címvédőként az AS Roma 3-0-s hazai legyőzésével indította a csoportkört. A Realnak aligha van félnivalója szombati ellenfelétől: az elmúlt öt idényben az Espanyol elleni tíz párharcból kilencet nyert meg, csak legutóbb, február végén kapott ki, akkor is vendégként. A madridiak szempontjából 29-3 a gólkülönbség, a Santiago Bernabéu stadionban 16-1.

A Barcelona a Realhoz hasonlóan még veretlen, a címvédő katalánok azonban egyedüliként minden bajnoki összecsapásukat megnyerték.

Ernesto Valverde együttese - amely kedden a BL-ben a háromgólos Lionel Messi vezérletével 4-0-ra legyőzte otthon a PSV-t - a forduló vasárnapi zárómérkőzésén az eddig kitűnően teljesítő katalán kiscsapatot, a Gironát látja vendégül. A vendégek az előző szezonban kevés ellenállást fejtettek ki a Barca ellen: hazai pályán 3-0-ra, idegenben pedig 6-1-re kaptak ki. Az előző szezonban újonc együttes visszafogott szezonkezdet után - hazai döntetlen, majd vereség - legutóbb kétszer is egygólos győzelmet aratott. A Villarrealt idegenben 1-0-ra, a Celta Vigót otthon 3-2-re múlta felül a Girona, de a Barcelonával szemben meglepetés lenne a pontszerzése.

Az Athletic Bilbao a Real Betis vendégeként igyekszik megőrizni veretlenségét.

La Liga, 5. forduló:

    péntek:
Huesca-Real Sociedad 21.00
    szombat:
Rayo Vallecano-Deportivo Alavés 13.00
Celta Vigo-Real Valladolid 16.15
Eibar-Leganés 16.15
Getafe-Atlético Madrid 18.30
Real Madrid-Espanyol 20.45
    vasárnap:
Levante-Sevilla 12.00
Villarreal-Valencia 16.15
Real Betis-Athletic Bilbao 18.30
FC Barcelona-Girona 20.45

(Forrás: sportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com, pixabay)